artikel

Getoerd gerezen

Het recept

Het BoulangerieTeam heeft goud behaald tijdens de Coupe Louis Lesaffre in het Noord-Franse Lille. Bekijk nu op Bakkerswereld.nl de winnende recepten. Vandaag: Getoerd gerezen. Het recept is Rianne Kuintjes, die meedeed aan de jongerencompetitie.

Getoerd gerezen

Receptuur
Gerezen deeg
1.000 gram bloem ………………………100 %
20 gram zout ……………………………2 %
70 gram gist …………………………….7 %
100 gram suiker ………………………..10 %
100 gram boter …………………………10 %
200 gram melk………………………….20 %
200 gram water …………………………20 %

Deeg:
alle grondstoffen mengen tot 2/3 af kneden. Circa 20 minuten rusten in de vriezer

500 gram boter …………………………50 %

Toeren:
boter uitrollen op 10 mm en deeg uitrollen op 8 mm. Deeg om de boter heen vouwen. 2x 4 toeren. Dan weer circa 20 minuten rusten in de vriezer. Deeg klaar om te verwerken.

Uitroldikte: 2,75 mm
Baktemperatuur: circa 210 graden

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels