artikel

Abrikozen-crèmetaartje met amandel en anijs

Het recept

Klanten verleiden doe je het best met lekker ambachtelijk banket op basis van goede grondstoffen. ‘Dit abrikozen-crèmetaartje is voor elke bakker eenvoudig te bereiden en biedt volop verkoopkansen.’

Abrikozen-crèmetaartje met amandel en anijs

Bij het ontwikkelen van de receptuur voor dit taartje heeft Bart-Jeroen van Overveld van FrieslandCampina Foodservice zich laten inspireren door de naderende decembermaand. ‘Banketbakkers kunnen er diverse variaties op bedenken.’ De patissier raadt collega’s aan goed op de structuur van het banket te letten, voor het juiste mondgevoel. ‘Ik heb gekozen voor een brosse bodem, een frisse vulling en een romige topping.’ De taartjes kunnen ook worden gedecoreerd met bavaroise, verse mango of passievruchten (afhankelijk van de vulling) en chocoladebiscuit.

Ingrediënten voor 36 stuks

Boterdeeg (bodem taartpannen 18 cm doorsnede)
5000 gram Debic Banketbakkersboter Cake Gold
3090 gram patentbloem
3090 gram Zeeuwse bloem
700 gram heelei
4080 gram basterdsuiker
188 gram citroenrasp
126 gram bakpoeder
100 gemalen steranijs (Polak)

Spijsroom
1500 gram Debic Crème Patissiére
1500 gram amandelspijs 1:1
150 gram heelei

Abrikozenvulling
9200 gram abrikozenpulp
3000 halve abrikozen op siroop (uitgelekt gewicht)
600 gram suiker
220 gram koud bindelmiddel

Hazelnootcrème
2000 gram Debic Banketbakkersboter Crème
2000 gram Debic Parfait
800 gram hazelnootpâte 50/50

Decoratie
victoria van amandel- of hazelnootstukjes
neutrale gelei
halve abrikkozen
decoreersneeuw
goudkartons of taartranden

Calculatie:
kostprijs: €8,11
(berekend op basis van 36 stuks)
verkooprpijs: circa €14,95
(berekend per stuks, afhankelijk van grondstof- en arbeidskosten en marktgebied)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels