artikel

Likeurbonbons

Het recept

Exclusieve bonbons voor likeurliefhebbers, waarbij wordt uitgegaan van chocoladekogels. Daarin wordt een likeurstroop zonder kristalvorming aangebracht, vervolgens wordt de kogel voorzien van een chocolade pencil (4,5 cm lang), afgesloten met een kornetje chocolade en tot bijna het einde doorgehaald met pure chocolade.

Likeurbonbons
189830 Valentijnsproduct van Wil Doomen in Bergen Op Zoom

Ingrediënten likeurstroop

  • 250 gram suiker
  • 150 gram water
  • 50 gram glucosestroop
  • 450 gram likeur van 40%

Werkwijze
Laat suiker, water en glucosestroop even doorkoken. Voeg na afkoelen de likeur toe. Neem een speciaal daarvoor ontworpen matrijs, met gaatjes die precies op de vulopening van de kogels vallen. Vul de kogeltjes bij voorkeur met een behulp van een speciale doseerfles of -flacon. Breng de chocolade pencils aan. Sluit af met kornet of spuitzakje chocolade (deze wat plat opstellen, anders spuit je de chocolade in het kogeltje).

Haal de kogels na stollen bijna geheel door de chocolade. Als de hele bonbon wordt doorgehaald, maak de gast er dan op attent dat het bovenste stukje eerst moet worden doorgebeten voordat de likeur kan worden opgezogen.

Calculatie
Adviesverkoopprijs per 100 gram €4,25.
Grondstofprijs per 100 gram €1,16

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels