artikel

Brabantse Antoniuskoeken

Het recept

De Antoniuskoek is een lekkernij die met name in West-Brabant veel wordt gegeten. Bij brood- en banketbakkerij Jürgen en Carolien van Dongen in Terheijden is deze spijskoek met botercrème en chocolade een echte hardloper in het assortiment.

Brabantse Antoniuskoeken

Wekelijks gaan er tussen de 1000 en 1200 exemplaren over de toonbank. De bakker verkoopt ook speciale Antoniuskoeken, om de restauratie van de kerk in Terheijden te ondersteunen. Van iedere verkochte koek gaat tien cent naar de kerk.

Ingrediënten spijskoek (voor 338 stuks)
7,5 kg Wellingstonspijs (wordt ingekocht)
2,5 kg bitterkoekspijs (wordt ingekocht)
1800 gram eiwit

Werkwijze
Spijskoek spuiten in ronde vormen met doorsnede van 6 cm en gewicht van 35 gram. Arbakken op 180 graden gedurerende 14 minuten. Spijskoeken afkoelen en voorzien van een laag opgeklopte botercrème met een gewicht van 35 gram. Soppen in Callebaut-melkscholade en garneren met gebruneerde halve amandel.

Calculatie

Grondstofprijs per stuk: €0,45
Adviesverkoopprijs per stuk: €1,60
Brutowinst (71,8%): €1,15

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels