artikel

Krokant advocaatgebak

Het recept

Knapperig bladerdeeg met een vulling van advocaatbakroom en 
boerenjongens (gewelde rozijnen). Voor het bakken voorzien van kaneelsuiker en na het bakken – en voldoende afkoeling – afwerken met een flinke rozet advocaatslagroom.

Krokant advocaatgebak
Michel Zoeter

Ingrediënten (voor 50 stuks)

Bladerdeeg

Advocaatbakroom

Boerenjongens

Kaneelsuiker

Advocaatslagroom

 

Recept advocaatbakroom

675 g water

400 g advocaat

425 g instant banketbakkerspoeder

250 g boerenjongens

Water en advocaat mengen en instant banketbakkerspoeder doorroeren tot een gladde massa.

Boerenjongens erdoor spatelen.

 

Recept advocaatslagroom

600 g slagroom

150 g advocaat

Samen opkloppen tot gladde stevige room.

 

Werkwijze

Bladerdeeg uitrollen; 1mm dik.

Met ronde steker verdeling aanbrengen.

Hier rondom met eiwit licht vochtig maken.

Bol bakroom aanbrengen en 
bedekken met plak bladerdeeg.

Met een gladde steker 10 cm Ø uitsteken.

Bestrijken met ei en in kaneelsuiker drukken (amandel­schaafsel/

greinsuiker).

Met rolstok bakroom indrukken tot aan de bodem, zodat een kuiltje ontstaat.

Met vork heel goed inprikken.

Bakken bij een temperatuur van 210°C.

Na afkoelen rozet advocaat­slagroom aanbrengen.

 

Calculatie

Grondstofprijs (per stuk): €0,32

Adviesverkoopprijs (per stuk): €1,35

Brutowinst (74,8%): €0,95

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels