artikel

Advocaatrijstgebakjes

Het recept

De advocaatrijstgebakjes zijn simpel te maken: breng bakvaste advocaat in rijstvulling aan in zacht-brosse zanddeegvormen. Afwerken met slagroom, chocoladeschaafsel en een groene chocoladedecoratie.

Advocaatrijstgebakjes
Peter Roek

 

Ingrediënten voor 60 stuks, 9 cm doorsnede

Bretons zanddeeg

Advocaatrijstvulling

Slagroom

Witte chocolade (grof schaafsel)

Groengekleurde chocoladedecoratie

Decoratiesuiker/yoghurtpoeder

 

Bretons zanddeeg

1040 gram Bretons zanddeeg

420 gram boter

40 gram ei

Kneed alle grondstoffen tot een homogeen en samenhangend deeg.

 

Advocaatrijstvulling

185 gram eidooier

500 gram multifill advocaat (bakvaste vulling)

1850 gram rijstepap (gekookt)

170 gram eiwit

65 gram castorsuiker

Eiwit luchtig kloppen met castorsuiker. Eidooiers met multifill mengen. Rijstepap door dooiermassa mengen. Schuim doorspatelen.



Groene chocoladedecoratie

Hiervoor een stuk fijngeknepen aluminiumfolie uitvouwen of neem 
hiervoor een verpakkingsfoamvel met structuur en strijk hierop dun groene chocolade. Koelen en folie of foamvel verwijderen.

 

Werkwijze

Gladde vormpjes bekleden met Bretons deeg, 2 mm dik.

Vulling aanbrengen.

Afbakken bij een temperatuur van 220°C, circa 25 minuten.

Breng slagroom aan op de afgekoelde bodems.

Afwerken met witte chocoladekrullen, lichtgeel gekleurde 
decoratiesuiker waaraan wat yoghurtpoeder (voor de frisheid) is
toegevoegd. Groene chocoladedecoratie en paasschildje maken 
het geheel af.


Calculatie

Advies verkoopprijs: €1,75

Grondstofprijs: €0,45

Brutowinst (72,9 procent): €1,20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels