artikel

Pain de boulanger

Het recept

Als Pasen weer voor de deur staat en het mooie voorjaarsweer eraan komt, worden er volop vakantieplannen gemaakt. Om tijdens het paasontbijt al een beetje in zuidelijke sferen te komen, is een brood met een heerlijke smaak en een bijzonder uiterlijk altijd welkom.

Pain de boulanger
Pain de boulanger

 

Ingrediënten

3520 g W-bloem

880 g roggebloem

88 g zout

120 g gist

45 g krokantbroodpoeder

25 g basterdsuiker

2375 g water

Deegtemperatuur: 26°C

Werkwijze

Kneden: op temperatuur.

Afwegen: stukken van 450 gram.

Oppunten: glad en standig.

Puntrijs: circa 25 minuten.

Modelleren: met een rolstok uitrollen tot een stomp ovaal model.

Bestrooien: met roggebloem en enkele inkepingen maken met een steker.

Plaatsen: op een inschietapparaat.

Narijs: circa 50 minuten.

Afbakken: temperatuur circa 230°C met stoom.

Baktijd ongeveer 25 minuten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels