artikel

Paaspanettone

Het recept

Sander Borgman van Bakkerij Oonk in Enschede maakt voor Pasen onder meer de panettone. Dit robuust ogende brood is een mooie aanvulling op de paastafel. Fraai verpakt in doorzichtig cellofaan is het voor de klant bovendien een leuk en heel betaalbaar product om cadeau te geven. In plaats van roomboter gebruikt Borgman boterstolpoeder, wat de prijs vriendelijk houdt.

Paaspanettone
Paaspanettone

 

Receptuur

Voor de deegbereiding van 35 stuks gebruikt Borgman onderstaande ingrediënten:

Springline bloem 5000 gram

Zout 100 gram

Boterstol poeder 500 gram

Vruchten poeder 500 gram

Desem 500 gram

Gist 400 gram

Water ongeveer 2750 gram

Vulling

Rozijnen 3500 gram

Papaya 1500 gram

Suikernibs (p4) 500 gram



Werkwijze

Draai een goed gekneed deeg.

Vulling doordraaien.

Afwegen op 500 gram.

Oppunten en 15 minuten laten rijzen.

Opbollen en in panettonepapieren leggen.

Decoreren met eventueel roggebloem
of iets naar eigen keuze.

Narijs van circa 40 minuten.

Bakken in de oven bij 210 graden
gedurende 35 tot 40  minuten.



Prijs

De kostprijs van de panettone is €1,50.

De verkoopprijs is €2,25.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels