artikel

Gevulde Twent van Sander Borgman

Het recept

Nederland kent vier windstreken. Elke maand licht 
Bakkerswereld er een provincie uit met een bijzonder streekproduct. Chef broodbakkerij Sander Borgman heeft een luxe variant toegevoegd aan de Twentse Broodlijn van Bakkerij Oonk in Enschede.

Gevulde Twent van Sander Borgman
Gevulde Twent van Sander Borgman

‘Marc Oonk heeft een aantal jaren geleden de Twentse Broodlijn opgezet, samen met Eric van Otten. Zijn vraag aan mij was of ik een lekker gevuld broodje wou maken op basis van een van de Twentse soorten’, vertelt Sander Borgman. ‘Na een beetje experimenteren kwam ik op dit recept uit. Deze weken is het toevallig in de aanbieding en dan bakt Oonk er ongeveer 400 in de week.’

De chef broodbakkerij deelt het recept van het door hemzelf ontwikkelde, gevulde streekproduct graag met de lezers van Bakkerswereld.


Receptuur

Voor 60 stuks is het volgende nodig:

Koopmans IJsselmeer 5000 gram

Vruchtenbroodpoeder 750 gram

Zout 100 gram

Desem 500 gram

Gist 500 gram

Water circa 2500 gram

 

Vulling

Rozijnen 3250 gram

Mix tropical Sonneveld 750 gram

Suikernibs (p4) 1000 gram

 

Werkwijze

Draai een goed afgekneed deeg.

Draai de vulling erdoor.

Weeg af op 450 gram

.

Oppunten en 15 à 20 minuten laten rijzen.

Opmaken en decoreren met gries.

Narijs circa 40 minuten.

Afbakken op 225 graden en dan circa 40 minuten.

Bakkerij Oonk weegt de degen af met de 
diviseuse waardoor de verwerking zeer snel gaat.

 

Prijs

De kostprijs is €0,96 en de verkoopprijs €2,85.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels