artikel

Vlierbesbroodje

Het recept

Tijdens het Europees Kampioenschap in Nantes heeft het BoulangerieTeam goud behaald. Michel Schröder nam het onderdeel brood voor zijn rekening. Hierbij één van zijn recepten: het vlierbesbroodje.

Vlierbesbroodje

Receptuur
T 65, 19 graden ………………100 %
gist ……………………………….1 %
zout …………………………….2,3 %
vlierbessendesem …………….35 %
water ……………………………60 %
inwas water …………………….10 %
vlierbessensiroop ……………….2 %

 

Vulling
vlierbessen ……………………..20 %
geitenkaas
deegtemperatuur 24 graden ..20 %

Werkwijze
• 2 keer 60 minuten bulkrijs,.afgewogen 100 gram.
• Opbollen met wat olie aan de onderkant.
• 45 minuten narijs.

Bakken op papier 25 minuten op 245-235 graden, terug 210-200 graden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels