artikel

Gevulde oliebollen

Het recept

In ‘Bol van Smaak’ zet Wietse Schiere de lekkerste recepten met Super Patent Kristal op een rij. Dit receptenboekje is gratis verkrijgbaar via de website van Koopmans Meel. Speciaal voor Bakkerswereld deelt de Meester Boulanger zijn recept voor gevulde oliebollen.

Gevulde oliebollen
Archief Bakkerswereld

Recept voor ongeveer 325 gevulde oliebollen

Ingrediënten beslag
10.000 gram Super Patent Kristal
700 gram gist
300 gram melkpoeder
300 gram kristalsuiker
100 gram citroenrasp
500 gram boter
210 gram zout
500 gram ei
9400 gram water

Ingrediënten vulling
3000 gram rozijnen
1000 gram krenten
1000 gram appelstukjes

Werkwijze
Gist in het water oplossen. Koopmans Super Patent Kristal en margarine hieraan toevoegen. Beslag 3 minuten langzaam draaien in planeetmenger, vervolgens 3 minuten op gematigde snelheid. Dan 10 procent water toevoegen en nogmaals 3 minuten mengen op gematigde snelheid. Vervolgende vulling
door het beslag draaien. Beslagtemperatuur 27°C. Voorrijs van circa 25 minuten. Daarna kan het beslag zowel handmatig als machinaal worden gedoseerd. Doseren: circa 75 gram beslag per oliebol.
Ongeveer 7 minuten frituren bij een temperatuur van 175°C. Na het bakker goed laten uitwasemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels