artikel

Date dolce padella

Het recept

Het is zoete broodjes bakken met de Date dolce padella. Een mooi gevuld brood op basis van Lelie, Bush en Prido, aangevuld met een rijke vulling van dadels, tuttifrutti en noten. Het zoete busbrood is prima geschikt om in het herfst- en winterassortiment op te nemen. Afgesuikerd misstaat het zeker niet op de kerstontbijttafel.

Date dolce padella

Recept
Voorbereiding
Zoetpan maken voor een deeg van 4 kilo: 800 gram Bush, 800 gram melk en 80 gram appelstroop. Mengen en ca. 6 uur in de oven laten staan bij 120°C.

Ingrediënten
Lelie 70 procent
Prido 10 procent
Zoetpan 40 procent
Zout 2 procent
Gist 2 procent
Glutenpoeder 2 procent
Water 46 procent

Vulling
Dadels 20 procent
Mix tuttifrutti 20 procent
Noten 10 procent

Werkwijze
Mengen gedurende 8 minuten in langzame stand. Kneden tot een soepel deeg. Deegtemperatuur 27°C.
Bulkrijs ca. 40 minuten. Afwegen in stukken van 400 gram. Bol-puntrijs 50 minuten.
Opmaken in een busmodel. Decoreren met amandelschaafsel. Geef de deegstukken een narijs van
circa 50 minuten. Bak de broodjes in circa 40 minuten. Decoreren na het afkoelen,
bijvoorbeeld door de helft te bestrooien met poedersuiker.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels