artikel

Quinoa Meergranenbrood

Het recept

‘Quinoa is lekker en heeft veel toegevoegde waarde’, zegt Frank van Eerd. Hij verwerkt het bij voorkeur in een combinatie van granen. ‘Dat leidt tot het beste eindproduct. Quinoa heeft een zeer eigen smaak, het hoge eiwitgehalte bevordert herstel na ziekte en is goed voor sporters.’ Het Quinoa Meergranenbrood in dit recept is gemaakt zonder toevoegingen. Het product bevat meer dan 6 gram vezel per 100 gram. Alle ingrediënten komen uit Nederland.

Quinoa Meergranenbrood
Foto’s: Bisschopsmolen

Ingrediënten

Voordeeg

2000 gram Quinoa Granenmix

500 gram desem van gerstbostel van Gulpener

1000 gram water

 

Deeg

3500 gram Kollenberger speltmeel

30 gram gist

100 gram zout

100 gram olijfolie van Finca Duernas

1500 gram water

Inwassen

500 gram water

Decoratie

200 gram Kollenberger speltvlokken

 

Werkwijze

 

Voorbereiding

1. Alles afwegen

2. Rustig mengen

3. Laat het deeg minimaal 12 uur in de koelkast staan

Volgende dag

4. Kneden: Hevelkneder 6 minuten 
langzaam, 6 min snel,

5. Kneden: Spiraalkneder 6 min langzaam,
2 minuten snel,

6. Inwassen van resterende water

7. In ingesmeerde bak leggen

8. Rijs 1 uur.

9. In vieren vouwen en weer 1 uur rijs

10. In vieren vouwen en weer 1 uur rijs

11. Deegstukken afwegen op 450 gram

12. Opmaken en door de speltvlokken rollen

13. Leg het deegstuk in een rieten mandje met de sluiting naar beneden

14. Narijs van ca 45 minuten

15. Afbakken op 230° ca 45 minuten.

 

Advies verkoopprijs

€ 2,25 voor 400 gram – € 74,73 bruto bedrijfswinst

 


Ingrediëntendeclaratie

– Water

– Kollenberger speltmeel

– Kollenberger speltbloem

– Havermeel

– Boekweit

– Quinoameel

– Desem van gerstbostel Gulpener

– Olijfolie

– Zout

– Gist

Reageer op dit artikel