artikel

Italiaans koffiegebak – koffiekop

Het recept

Arno Godschalk, chef de equipe banketbakkerij van Kampioensbakker Berntsen in Didam, deelt zijn recept voor Italiaans koffiegebak.

Italiaans koffiegebak – koffiekop

Ingrediënten
4.000 gram slagroom (lobbig)
800 gram bavaroise poeder
600 gram water
200 gram Grand Marnier-koffie

500 gram crispy Pearls

Meng de vloeistoffen met de poeder en spatel daar doorheen 
1/4 deel slagroom om familie te maken. Dan de Pearls en de rest van de slagroom erdoorheen mengen. Spuit de bavaroise in een bollenmat en vries ze in.

Karamel
2 blikjes gecondenseerde melk met blik en al twee uur laten 
koken. Laten afkoelen en klaar voor gebruik.

Koffiekop afspuiten:
200 gram cacaoboter
300 gram pure chocolade

Verwarm de cacaoboter en de chocolade tot 50 graden. Los de bollen en leg ze met de bolle kant naar boven en spuit de bevroren bollen met een verfspuit af in dunne laagjes.

Schoteltje
1.000 gram slagroom
200 gram bavaroise poeder
150 gram water
50 gram Grand Marnier-koffie
200 gram crispy Pearls

Verwerk op dezelfde wijze als de koffiekop, voeg alleen de crispy Pearls later toe. Spuit de bavaroise in een grote cirkel op een goudkarton zodat de koffiekop er bovenop past. Doe eerst de Pearls er in. Plaats dan de afgespoten koffiekop met de ronde kant naar beneden op het schoteltje. Spuit daar de karamel op.


Kookschuim
900 eiwit
600 schiftsuiker
600 heet water
1.200 suiker

Suiker en water koken tot 110°C. Eiwit en suiker opkloppen. Suiker en water koken tot 120°C en langzaam toevoegen. Koud draaien.

Spuit de kookschuim op de bovenkant van de koffiekop en schroei hem kort dicht met een gasbrander. Een galletje als oor eraan en klaar is dit Italiaanse koffiegebak.

Prijs

Grondstoffenprijs: 50 cent

Verkoopprijs: €2,25

Reageer op dit artikel