nieuws

Inschrijving Oliebollen Experience geopend

Evenementen 65

De zomer is nog niet voorbij, maar de planning voor het laatste kwartaal van het jaar staat op de rol. Met de oliebol als apotheose. NBC en Koopmans Meel prolongeren de succesvolle Oliebollen Experience van 2015 – de inschrijving voor dit jaar is geopend. Kosten: 85 euro per deelnemer.

Inschrijving Oliebollen Experience geopend

Elke decembermaand is de oliebol hot issue in de media. Wie bakt dit jaar de beste oliebol? Ook bakkers vinden die competitie een uitdaging, ze willen goed beslagen ten ijs komen. Om die reden slaan Koopmans Meel en NBC ook dit jaar de handen ineen en organiseren de tweede editie van Oliebollen Experience. Tijdens de Oliebollen Experience komen kennis en ervaring over dit oer-Hollandse product samen.

Ingrediënten en beslag

Welke olie kunt u het best gebruiken? Hoe maakt u het lekkerste beslag? En… wat is nu dat ene geheime ingrediënt dat het verschil maakt? Het antwoord op deze vragen én het recept voor de perfecte oliebol, krijgen deelnemers tijdens de Oliebollen Experience, waar de proefbakkers en medewerkers van NBC en Koopmans Meel hen in drie uur tijd leiden door de belangrijkste facetten van deze lekkernij.
Op de rol staan:

  • Vraaggesprek met Paul Hovius van de AD Oliebollentest
  • Masterclass Oliebollen bakken voor de Bakker
  • Masterclass Oliebollen bakken voor de kraamhouder
  • Consumentenkeuring Oliebollen uitvoeren en ervaren
  • Workshop ‘Grondstoffen voor de perfecte oliebol’
  • Workshop ‘Hoe verkoop ik mijn oliebol’
  • Workshop ‘Hoe kies ik de beste olie’

Aan deze dag werken mee:

Paul Hovius (Algemeen Dagblad), Meester Boulanger Wietse Schiere, Ivo Vliegendehond en kraambakkers Doris de Boeck en Anita Bootsma

Deelnamemogelijkheden

Er zijn vier mogelijkheden tot deelname aan deze unieke Oliebollen Experience:

Datum: Dinsdag 27 of woensdag 28 september 2016

Dagdeel: Ochtend- of middagprogramma

Locatie: Nederlands Bakkerij Centrum, Wageningen
Kosten: € 85,- per deelnemer (excl. btw)

Reageer op dit artikel