nieuws

Thema Dutch Pastry Award 2016 is ‘Flora en fauna’

Evenementen

Het thema voor de editie 2016 van Dutch Pastry Award is ‘Flora en fauna’. Deze een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau wordt gehouden tijdens Bakkersvak in Rosmalen op 6 en 7 maart 2016.

Thema Dutch Pastry Award 2016 is ‘Flora en fauna’
De jury van de Dutch Pastry Award aan het werk. Archieffoto: Bakkerswereld

Het Nederlands Patisserie Team (NPT) organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Dit is een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau. Patissiers winnen deze prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar het aspirant-lidmaatschap van het NPT. Op deze manier worden nieuwe leden geworven en zijn vaktechniek en uitwisseling van nieuwe kennis door de patissiers geborgd.

Inschrijving en reglement

Inschrijven kan tot 1 februari 2016 via de website van het NPT. Daar is ook het algemene reglement van de Dutch Pastry Award 2016 te vinden. Peter Remmelzwaal licht alle facetten van de vakwedstrijd toe in een informatieve film die het Nederlands Patisserie Team heeft laten maken door Webmoods. De winnaar van de Dutch Pastry Award 2012 geeft daarin tips and tricks, zodat deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd.

Reageer op dit artikel