nieuws

Ruim duizend standhouders op Sigep in Rimini

Evenementen

Sigep is al jaren het grootste ijs-evenement ter wereld. Daarnaast richt de beurs zich ook op patisserie, brood, banket, chocolade en koffie. Expocentrum Rimini Fiera in het Italiaanse Rimini is van zaterdag 23 tot en met woensdag 27 januari het toneel van de 37e editie van de Sigep, de International Exhibition for Artisan Production of Gelato, Confectionery and Bakery.

Ruim duizend standhouders op Sigep in Rimini
Sigep

Meer dan duizend standhouders tonen op de beursvloer hun grondstoffen, machines en innovaties. Daarnaast vormt de beurs het toneel voor meerdere wedstrijden. Dertien nationaliteiten nemen deel aan de Gelato World Cup. Dames vanuit de hele wereld kunnen met elkaar de strijd aangaan in de verkiezing Pastry Queen 2016. The Star of Chocolate, Bread Art en het Barista Championship maken het rijtje wedstrijden compleet.

Waar vorig jaar Mike Onasse en Bas Goossen namens het BoulangerieTeam de Internationale Bakery Cup wonnen op Sigep, zijn er dit jaar geen Nederlandse deelnemers. ‘In 2017 zijn wij pas weer van de partij’, vertelt Martijn Verkerk, secretaris van het BoulangerieTeam. Peru, China, Mali, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Japan en Algerije strijden dit jaar voor de winst van Bread Art.

Trends

Sigep is één van de belangrijkste vakbeurzen, met name op het gebied van ijs. In 2015 bezochten bijna 190.000 belangstellenden, waarvan 38.000 uit het buitenland, de beurs. Op de beursvloer is er veel aandacht voor trends. Glutenvrij, veganistisch, grondstoffen en gezondheid zijn daar voorbeelden van.

Verslag

Jules Peeters, PR- en marketingmedewerker bij Bakeplus, bezoekt de ‘ijsbeurs’ en doet speciaal voor de website van Bakkerswereld  verslag van de toonaangevende vakbeurs.

Kijk voor meer informatie over de beurs op sigep.it.

Entree Sigep

Entree Sigep

PIANTE PAD LINGUE ITA-ENG (2)

Beursplattegrond

Reageer op dit artikel