nieuws

Jules Peeters op Sigep: ‘Glutenvrije pastry is goed doorontwikkeld’

Evenementen

Expocentrum Rimini Fiera in het Italiaanse Rimini is van zaterdag 23 tot en met woensdag 27 januari het toneel van de 37e editie van de Sigep, de International Exhibition for Artisan Production of Gelato, Confectionery and Bakery. Jules Peeters, pr- en marketingmedewerker bij Bakeplus, bezoekt net als in 2015 deze ‘ijsbeurs’ en doet ook in 2016 speciaal voor Bakkerswereld in een aantal bijdragen in woord en beeld verslag van het toonaangevende evenement.

Jules Peeters op Sigep: ‘Glutenvrije pastry is goed doorontwikkeld’
Jules Peeters

Maandag 25 januari

Jules Peeters: ‘Beursdag 3. Glutenvrij. Heel veel glutenvrij. Een variëteit aan glutenvrije pastry voor ijs en bakkerij. De ervaring leert dat de smaak dan vaak wat achter blijft, maar niks is minder waar proeven we hier op de Sigep. De producten zijn goed doorontwikkeld en de smaak is bijna niet meer te onderscheiden van het niet glutenvrije gebak. Op de foto staan de productideeën van PreGel. Proeven is geloven, we nodigen dan ook iedereen uit.’

”IJsingrediënten’ in pastry. Wij denken dat er wellicht nog meer mogelijkheden zijn dan dat er op dit moment in de markt benut worden. Neem de Hugo, een noviteit van 2015, die door bakkend Nederland goed is opgepikt in de vorm van een fris zomers gebakje. Een mooi voorbeeld van creatief inspelen op actuele trends.’

Bijdragen 2016

Lees ook de eerdere bijdrage van Jules Peeters over de Sigep 2016:

Deel 1: 22, 23 en 24 januari 2016

Bijdragen 2015

Lees ook de bijdragen van Jules Peeters over de Sigep 2015:

Deel 1: 16, 17 en 18 januari 2015

Deel 2: 19 januari 2015

Deel 3: 20 januari 2015

Reageer op dit artikel