nieuws

Nederland als winnaar Coupe Louis Lesaffre naar WK Boulangerie in 2016

Evenementen

Het BoulangerieTeam heeft goud behaald tijdens de Coupe Louis Lesaffre in het Noord-Franse Lille en zich samen met Frankrijk en Rusland geplaatst voor deelname aan de WK Boulangerie die plaatsheeft tijdens Europain 2016 in Parijs. De producten van het Nederlandse team, bestaande uit Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde, werden als beste beoordeeld door de jury.

Nederland als winnaar Coupe Louis Lesaffre naar WK Boulangerie in 2016
Het succesvolle Nederlands: coach Hans Som, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Rianne Kuijntjes en Niek van Waarde (v.l.n.r.). Foto: BoulangerieTeam

De Coupe Louis Lesaffre, die geldt als voorronde voor het WK Boulangerie in 2016, vindt deze week plaats bij Lesaffre International in het Noord-Franse Lille. Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van Waarde (Showstuk), kwam gisteren (donderdag 27 augustus) in actie. Nederland nam  het op tegen België, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Italië, Israël, Polen, Rusland, Servië en Zweden. De jury maakte vandaag (vrijdag 28 augustus) bekend dat Nederland, Frankrijk en Rusland het best hebben gepresteerd en zich hebben gekwalificeerd voor het WK Boulangerie dat volgend jaar wordt gehouden tijdens Europain in de Franse hoofdstad.

Klasse

‘YESSSSSSSS! We zijn door!!!! Op naar WK 2016′, liet het BoulangerieTeam op Twitter weten. Op het social medium, waarop de eerste felicitaties inmiddels zijn binnengekomen, leek de Nederlandse delegatie gisteren al een goed voorgevoel te hebben, toen de producten gereed waren: ‘Yes! Ze hebben het geflikt! Binnen de tijd klaar. Klasse Hiljo, Peter en Niek’.

Reageer op dit artikel