nieuws

De kosten en opbrengsten van Bakker met Ster

Evenementen

Deelname aan Bakker met Ster betekent een grondige 360 graden-analyse van het bedrijf. Daarmee levert deze verkiezing iedere (banket)bakker of patissier áltijd iets op: u ontvangt uitgebreide rapportages van deskundigen met concrete handreikingen voor verbetering van uw rendement. Maar wat kost het u nu eigenlijk?

De kosten en opbrengsten van Bakker met Ster

De kosten om deel te nemen aan de vernieuwde editie van Bakker met Ster 2015-2016 bedragen € 999,00 exclusief BTW voor de eerste vestiging. Iedere extra winkel kost daarna € 850,00 exclusief BTW. Dat lijkt wellicht een smak geld. U krijgt hiervoor echter heel veel terug.

Wat krijgt u?

Gedurende het traject Bakker met Ster ontvangt u uitgebreide adviesrapportages van twee meetronden: een van de achterkant van uw bedrijf (in januari) en een van de voorkant van uw bedrijf (in mei). De meetronde aan de achterkant kost voor het eerste filiaal € 499,50 en voor ieder volgend filiaal € 350,50. De meetronde aan de voorkant kost voor alle filialen € 499,50.

Tijdens de meting aan de achterkant (september- november 2015) wordt uw bedrijf op de volgende aspecten en manieren beoordeeld:

  • Personeelsbeleid, financiën, product & proces en organisatie – door middel van observaties en een interview door een professional uit het vak.
  • Financiële gezondheid – door middel een meting met een online tool.
  • Hygiëne (visueel en microbiologisch) – door middel van observatie en een oppervlakte- en productmonster, die worden getest op entro’s en kiemgetallen.
  • Product – door middel van een sensorische beoordeling van vier verschillende producten.

Tijdens de meting aan de voorkant (januari-mei 2016) wordt uw bedrijf door middel van twee bezoeken van een mysteryshopper, een uitgebreide winkelbeoordeling en een klanttevredenheidsonderzoek op de volgende aspecten beoordeeld:

  • Uitstraling
  • Personeel
  • Klanttevredenheid
  • Product

Na afloop van iedere meetronde ontvangt u een uitgebreide rapportage met aanbevelingen.

Betaling volledig of per ronde

U kunt ervoor kiezen uw deelname aan Bakker met Ster per ronde te betalen. Als u het totaalbedrag in één keer betaalt, doorloopt u sowieso het gehele traject tot aan 21 mei 2016. Na de tussentijdse rapportage van januari weet u of uw bedrijf aan de kritische voorwaarden voldoet. Dat betekent dat u zich in een aantoonbaar gezonde financiële situatie bevindt, dat uw hygiëne optimaal is en dat producten een voldoende beoordeling hebben ontvangen. Is dat het geval, dan neemt u automatisch deel aan het vervolgtraject. Heeft u gekozen voor betaling per ronde, dan ontvangt u nu een factuur voor de tweede periode.

Voldoet u niet aan de kritische voorwaarden? Dan weet u al in januari dat u geen kans meer maakt op sterren. Wij raden u in dat geval tóch aan om het gehele traject te doorlopen. Niet alleen is dit voor u en uw medewerkers bijzonder leerzaam, een betere voorbereiding op deelname aan een volgende editie is er niet. Helemaal omdat u een aantal deelbeoordelingen drie jaar mag laten staan en u zich tijdens die volgende editie dus vooral op uw verbeterpunten kunt richten. Besluit u toch te stoppen, dan betaalt u uiteraard ook niet voor het verdere traject.

Heeft u nog vragen? Kijk dan op www.bakkermetster.nl of neem contact op met de organisatie via tel. 0317 – 47 12 12. Inschrijven voor Bakker met Ster 2015-2016 kan via de website tot en met 31 augustus aanstaande. Volg Bakker met Ster ook op Facebook en Twitter!

afb 17-8

Reageer op dit artikel