artikel

Profielen finalisten Bakkerij van het Jaar

Evenementen

De gegevens van alle finalisten Bakkerij van het Jaar op een rij. Te beginnen met de winnaars Bakkerij Gerhard Oonk en Patisserie de Rouw.

Profielen finalisten Bakkerij van het Jaar

De gegevens van alle finalisten Bakkerij van het Jaar op een rij. Te beginnen met de winnaars Bakkerij Gerhard Oonk en Patisserie de Rouw.

 

Bakkerij Gerhard Oonk
1
966 punten

Bakkerij Gerhard Oonk
Marc en Remien Oonk
Gronausestraat 1221
7534 AH Enschede
Tel. (053) 461 12 56
www.oonk.nl
info@oonk.nl

Profiel
Omzet:     > € 2.000.000
Brutomarge:     76%
Medewerkers bakkerij:     14 fulltime, 8 parttime (totaal 422 uur)
Medewerkers winkel:     22 fulltime, 24 parttime (totaal 746 uur)
Aandeel levering derden:     < 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Kwaliteit producten
• Mooie winkels en bakkerij
• Goede organisatie en automatisering
• Sterk in cijfers en management

Oordeel jury
‘Voor de bakkers van Nederland is dit een modelbedrijf, dat een bezoek beslist de moeite waard is.’

Top 5
1. Saucijs Speciaal
2. Saucijs
3. Aardbeienslof
4. Witte bollen
5. Volkorenbrood

Top 5 specialiteiten
1. Saucijs Speciaal
2. De Twentenaar
3. Gevulde Twent
4. De Krekkel
5. Aardbeienslof

 

Patisserie de Rouw
1
962 punten

Patisserie de Rouw
Arthur en Doris de Rouw
Kloosterstraat 1
5261 CT Vught
Tel. (073) 656 14 63
www.derouw.nl
info@derouw.nl

Profiel
Omzet:     > € 2.000.000
Brutomarge:     74%
Medewerkers bakkerij:     20 fulltime (totaal 720 uur)
Medewerkers winkel:     16 parttime (totaal 184 uur)
Aandeel levering derden:     –

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Kwaliteit
• Versheid

Oordeel jury
‘Hier ademt alles passie, kwaliteit, vakmanschap en ondernemingszin uit.’

Top 5
1. Nogatinetaart
2. Frans dessertgebak
3. Brabantse worstenbroodjes
4. Bonbons
5. Bruidstaart

Top 5 specialiteiten
1. Franse taarten/gebak
2. Bonbons
3. Bruidstaarten
4. Nogatinetaart
5. Worstenbroodjes

 

Schoemaker de Echte Bakker
2   
961 punten
 
Schoemaker de Echte Bakker
Bert en Annelies Muller
Statenweg 47
7824 CT Emmen
Tel. (0591) 62 21 01
www.echtebakkerschoemaker.nl
schoemaker@echtebakker.nl

Profiel
Omzet:     € 800.000 – € 1.200.000
Brutomarge:     76,3%
Medewerkers bakkerij:     3 fulltime, 1 parttime (totaal 206 uur)
Medewerkers winkel:     1 fulltime, 8 parttime (totaal 265 uur)
Aandeel levering derden:     < 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Uitstraling
• Bediening
• Kwaliteit van producten

Oordeel jury
‘De ambachtelijke topprestaties van Bert en Annelies Muller leiden tot topresultaten.’

Top 5
1. Grootbrood
2. Gesorteerd gebak
3. Belegde broodjes
4. Gesorteerde taarten
5. Kleinbrood

Top 5 specialiteiten
1. Monchoupunten
2. Roggeknar
3. Krulspaanders
4. Drentse heidekoek
5. Fries suikerbrood

 

Banketbakkerij Nijstad
2       
894 punten

Banketbakkerij Nijstad
Nanne-Jan en Lia Stienstra
Schrans 66
8932 NG Leeuwarden
Tel. (058) 212 42 24
www.nijstadbanket.com
lia@nijstadbanket.com

Profiel
Omzet:     € 500.000-€ 800.000
Brutomarge:     75%
Medewerkers bakkerij:     2 fulltime, 4 parttime (totaal 140 uur)
Medewerkers winkel:     1 fulltime, 7 parttime (totaal 150 uur)
Aandeel levering derden:     < 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Communicatie met klanten
• Automatisering
• Klantenbestand
• Breed assortiment

Oordeel jury
‘Wat een feest om hier binnen te komen.’

Top 5
1. Hazelnootgebak
2. Oranjekoek
3. Slagroompunten
4. Aardbeienflansen (seizoen)
5. Petitfours

Top 4 specialiteiten
1. Hazelnootschuim
2. Oranjekoek
3. Fryske dumkes
4. Supertruffels

 

Echte Bakker de Korenaar
3
953 punten

Echte Bakker de Korenaar
Willem en Carla Diertens
Gedempte vaart 17
9231 AS Surhuisterveen
Tel. (0512) 36 12 62
www.bakkerijdekorenaar.nl
w.diertens@chello.nl

Profiel
Omzet:     € 500.000-€ 800.000
Brutomarge:     77%
Medewerkers bakkerij:     5 fulltime (totaal 190 uur)
Medewerkers winkel: 2 fulltime, 8 parttime (136 uur)
Aandeel levering derden: < 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Klantenkennis
• Kwaliteit
• Uitgebreid assortiment
• Hygiënisch bedrijf

Oordeel jury
‘Willem en Carla Diertens hebben als gepassioneerd ondernemersechtpaar een prachtige bakkerij opgebouwd met een goede resultaatontwikkeling.’

Top 5
1. Brood
2. Banket
3. Koek
4. Roggebrood
5. Friese producten

Top 5 specialiteiten
1. Kleinbrood
2. Suikerbrood
3. Oranjekoek
4. Truffels
5. Koek

 

Bakkerij Nic. de Lange
4
939 punten

Bakkerij Nic. de Lange
Nic en Wil de Lange
Molenwerf 28
1541 WR Koog aan de Zaan
Tel. (075) 631 53 50
Geen website
nicdelange@planet.nl

Profiel
Omzet:     € 500.000–€ 800.0000
Brutomarge:     75%
Medewerkers bakkerij:     3 fulltime, 2 parttime (totaal 170 uur)
Medewerkers winkel:     2 fulltime, 6 parttime (totaal 152 uur)
Aandeel levering derden:     < 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Versheid
• Overdag werken
• Open bakkerij aan winkel
• Winkelcentrum

Oordeel jury
‘In dit mooie ambachtelijke bedrijf geniet je watertandend van de zichtbare versheid van een uitgebalanceerd assortiment.’

Top 5
1. Grootbrood
2. Nat gebak
3. Kleinbrood
4. Kerstbrood
5. Duivekater

Top 5 specialiteiten
1. Duivekater
2. Fototaarten
3. Saucijzenbroodjes
4. Amandelkrullen
5. Blank speculaas

 

Bakkerij van Heeswijk
5
912 punten

Bakkerij van Heeswijk
Lilian, Stant, Mariëlle, Adriaan (v.l.n.r.) en Lisette (niet op foto) van Heeswijk
Dorpsstraat 58
5575 AE Luyksgestel
Tel. (0497) 54 12 94
Geen website
luyksgestel@bakkerijvanheeswijk.nl

Profiel
Omzet:     > € 2.000.000
Brutomarge:     75%
Medewerkers bakkerij en bezorging:     21 fulltime, 14 parttime (totaal 983 uur)
Medewerkers winkel:     3 fulltime, 34 parttime (totaal 862 uur)
Aandeel levering derden:     < 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Continuïteit
• Informeren en communiceren
• Vakmanschap

Oordeel jury
‘Deze ondernemers koesteren het erfgoed van de Kempen en zetten dat in als duurzame troef voor de toekomst.’

Top 5
1. Luxe tarwebrood
2. Tarwebrood
3. Zacht broodje
4. Lichtbruin
5. Krentenbol

Top 5 specialiteiten
1. Caramelcovlaai
2. Bladels rogge
3. Peperkoek
4. Abrikozenvlaai
5. Ciabatta

 

Echte Bakker Dukers
6
840 punten

Echte Bakker Dukers
Raymond en Anita Dukers
Mauritsweg 9
6171 AC Stein
Tel. (046) 426 01 36
www.dukers.nl
info@dukers.nl

Profiel
Omzet:     € 1.200.00 – € 2.000.000
Brutomarge:     73%
Medewerkers bakkerij:     7 fulltime, 4 parttime (totaal 314 uur)
Medewerkers winkel:     23 parttime (totaal 443,5 uur)
Aandeel levering derden:     > 25%

Eigen beoordeling
Sterke punten:
• Gestructureerd sterk familiebedrijf
• Kwaliteit
• Kampioen van Limburg
• Promotionele acties

Oordeel jury
‘De ondernemers laten zien hoe je als vakman, ondernemer en werkgever sterker wordt door kennis en ervaring te delen met collega’s en leveranciers.’

Top 5
1. Limburgs roggebrood
2. Rijstevlaai
3. Witte zachte pistolets
4. Bruinbrood
5. Waldkorn bus

Top 3 specialiteiten
1. Rijstevlaai
2. Limburgs roggebrood
3. Steinse knapkoek

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels