artikel

Problemen met uitdrogen gebak

Dossiers

Een terugkerend probleem is het uitdrogen van gebak in koelvitrines, nulgraden kasten of diepvriezen. Je kunt dit goed merken aan het uitdrogen van slagroom, afdekgelei of een aangedroogd kapsel.

Problemen met uitdrogen gebak

Een terugkerend probleem is het uitdrogen van gebak in koelvitrines, nulgraden kasten of diepvriezen. Je kunt dit goed merken aan het uitdrogen van slagroom, afdekgelei of een aangedroogd kapsel.

Dit kan veroorzaakt worden doordat gebak te lang staat (en dus oud wordt) of door ventilatoren die te snel draaien, waardoor een hoge luchtsnelheid ontstaat, in combinatie met een te kleine verdamper. Een te kleine verdamper in een koelmotor van de koeling kan ervoor zorgen dat crèmegebak een ongewenste geur aantrekt en hierdoor een nare smaak krijgt. Deze geur wordt naast de geuren van andere aanwezige producten voornamelijk veroorzaakt door verontreinigde luchtcirculatie.

Foto cremegebak
Vergeet bij het schoonmaken van de koelvitrine, koeling of vriezer niet de ventilator en de verdamper schoon te maken. De verdamper zorgt er namelijk voor dat de verontreinigde geur wordt opgenomen en de ventilator blaas de geur over het gebak. Controleer dus elke dag uw koelvitrine, koeling en vriezer om dit probleem te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om de koelvitrine en koeling minimaal één keer per week grondig schoon te maken om schimmels te voorkomen. Let tot slot altijd goed op de bewaartijd van het crèmegebak!

Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC, telefoon (0317) 47 12 47.
 

Reageer op dit artikel