artikel

Praktische gezondheidstips voor bakkers

Dossiers

Grondstofallergie kan ernstige vormen aannemen en op termijn leiden tot chronische longklachten. De bakkerijbranche wil voorkomen dat medewerkers ziek worden van hun werk en heeft daarom het Informatiecentrum Grondstofallergie opgestart. Bakkerswereld.nl volgt de inspanningen om grondstofallerge in de bakkerij terug te dringen en geeft alvast wat praktische tips.

Praktische gezondheidstips voor bakkers

Grondstofallergie kan ernstige vormen aannemen en op termijn leiden tot chronische longklachten. De bakkerijbranche wil voorkomen dat medewerkers ziek worden van hun werk en heeft daarom het Informatiecentrum Grondstofallergie opgestart. Bakkerswereld.nl volgt de inspanningen om grondstofallerge in de bakkerij terug te dringen en geeft alvast wat praktische tips.

  1. Werk bewust en voorkom stuiven
  2. Zorg voor een goede ventilatie
  3. Snijd een meelzak aan twee zijden open en laat de inhoud er zachtjes uit glijden
  4. Trap een lege meelzak niet plat, maar voer deze gecontroleerd af in gesloten containers
  5. Gebruik een alternatief voor strooibloem, bijvoorbeeld aardappelmeel of rijststrooimeel of gebruik olie en strooi bewust
  6. Doseer grondstoffen bewust, voorkom stuiven
  7. Zet de mixer niet gelijk op volle snelheid
  8. Reinig nat of met de stofzuiger, voorkom vegen en blazen met perslucht

Meer oplossingen zijn ook te vinden in het handboek stofbeheersing op: www.blijmetstofvrij.nl

Meer lezen kan in Bakkerswereld nummer 2.

 

Reageer op dit artikel