artikel

Gevuld speculaas omzetmaker

Dossiers

Gevuld speculaas is de komende maanden weer een belangrijke omzetmaker. Bij de beoordelingen van dit product signaleren de keurmeesters een aantal aandachtspunten.

Gevuld speculaas omzetmaker

Gevuld speculaas is de komende maanden weer een belangrijke omzetmaker. Bij de beoordelingen van dit product signaleren de keurmeesters een aantal aandachtspunten.

Mogelijke oorzaak is het gebruik van een te slappe of een koude spijs. Zorg dat de spijs op bakkerij temperatuur is (>20°C). Ook bij te kort bakken ontstaat een te dichte structuur. Het speculaasdeeg wordt niet voldoende gaar gebakken, wat weer een deegachtige structuur oplevert. Zorg voor een baktijd van 50- 60 minuten, waarbij de temperatuur afhankelijk is van het type oven.

Strijksel laat los
Het strijksel laat los wanneer het teveel eidooier bevat of wanneer het te dik opgebracht wordt. Ook laat het strijksel los door het uitdrogen van de deegplak en bij het gebruik van teveel stuifbloem.

Randen uitgedroogd/spijs gekristalliseerd
Besteed voldoende aandacht aan het verpakken. Wanneer de speculaas niet luchtdicht is verpakt, drogen de randen snel uit en kristalliseert de spijs. Dit is weer nadelig voor de smaak.

Bel voor meer informatie met de adviseurs productbeoordeling van het NBC, tel (0317)- 471247.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels