artikel

Slappe of natte appeltaartenbodems

Dossiers

Nederlanders zijn dol op appeltaart. Klanten verwachten bij de ambachtelijke bakkerij een appeltaart van perfecte kwaliteit te krijgen. De keurmeesters van NBC constateren echter regelmatig bodems die erg slap of nat zijn.

Slappe of natte appeltaartenbodems

Nederlanders zijn dol op appeltaart. Klanten verwachten bij de ambachtelijke bakkerij een appeltaart van perfecte kwaliteit te krijgen. De keurmeesters van NBC constateren echter regelmatig bodems die erg slap of nat zijn.

De oorzaak van een te natte of slappe bodem is vaak een te natte appelvulling in combinatie met een te korte baktijd. De keurmeesters van NBC hebben een aantal tips voor een goede appeltaartenbodem:

• Gebruik voldoende bindmiddel en kapselkruimels (niet alleen afval) om het vocht te binden.
• Gebruik een diepvriesbestendig bindmiddel.
• Gebruik een laagje kapsel of cake onder in de appeltaart. Dit vangt vocht van de appels op.
• Wanneer u blikappels gebruikt, zorg dan dat deze eerst goed uitgelekt zijn op een zeef of een lekbak.
• Bak lang genoeg op de juiste temperatuur.
• Zorg dat de taartpannen goed schoon zijn in verband met de warmtetoevoer.
• Fonceer het deeg niet te dun.

Voor meer informatie: 0317- 471212.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels