artikel

RiskPlaza voor ambachtelijke bakker nog brug te ver

Dossiers

Bakkerijen horen zelf te controleren of de veiligheid van grondstoffen die van toeleveranciers komen, gegarandeerd is. Vooral kleinere bakkerijen hebben noch de kennis, noch de mankracht om dit zelf te verifiëren. RiskPlaza, een databank met de gevaren van bakkerij-ingrediënten, moet soelaas bieden.

RiskPlaza voor ambachtelijke bakker nog brug te ver

Bakkerijen horen zelf te controleren of de veiligheid van grondstoffen die van toeleveranciers komen, gegarandeerd is. Vooral kleinere bakkerijen hebben noch de kennis, noch de mankracht om dit zelf te verifiëren. RiskPlaza, een databank met de gevaren van bakkerij-ingrediënten, moet soelaas bieden.

RiskPlaza in ‘t kort
• Doel van RiskPlaza is om het bedrijfsleven werk uit handen te nemen bij de borging van voedselveiligheid van bakkerij-ingrediënten.
• RiskPlaza en de hierin opgenomen informatie is toegankelijk voor de bakkerijketen, de overheid en de bij het RiskPlaza-audit+ systeem betrokken instanties.
• RiskPlaza is gereed, maar tegelijkertijd nooit af.
• Voor de ambachtelijke bakker is het datasysteem nog een brug te ver, maar bewustwording is van groot belang.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels