artikel

Te vette oliebollen?

Dossiers

Het oliebollenseizoen gaat steeds vroeger van start. Nederlanders kopen graag al vroeg in december de eerste oliebollen. Dit margerijke product schept dus veel kansen. Belangrijk is wel dat uw oliebollen kwalitatief goed zijn en vooral niet te vet

Te vette oliebollen?

 

Het oliebollenseizoen gaat steeds vroeger van start. Nederlanders kopen graag al vroeg in december de eerste oliebollen. Dit margerijke product schept dus veel kansen. Belangrijk is wel dat uw oliebollen kwalitatief goed zijn en vooral niet te vet
 

 

 
U herkent een te vette oliebol gemakkelijk. Als er – bij zachtjes knijpen – direct een forse hoeveelheid olie vrijkomt, is de bol te vet. Dit ontstaat meestal doordat de baktijd en baktemperatuur van de olie niet met elkaar in balans zijn. Lang bakken bij een lage temperatuur levert een te vette oliebol op.
 
Olietemperatuur
De baktijd is erg belangrijk bij het bakken van oliebollen. Oliebollen van ongeveer 80 gram hebben een baktijd van zes tot maximaal zeven minuten. De olietemperatuur moet tussen de 175 en 180°C (maximaal) liggen. De keurmeesters van NBC adviseren u niet blindelings af te gaan op de instelling van de thermostaat. In de praktijk blijkt dat circa 40 procent van de thermostaten niet correct functioneert.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels