artikel

Te harde speculaasjes

Dossiers

Speculaas is natuurlijk dé topper in deze tijd. Bij de beoordelingen van dit product, signaleren de keurmeesters soms te harde speculaasjes.

Te harde speculaasjes

 

Speculaas is natuurlijk dé topper in deze tijd. Bij de beoordelingen van dit product, signaleren de keurmeesters soms te harde speculaasjes.

 

 
 
Met name voor ouderen kan dit een bezwaar zijn, waardoor zij het speculaas niet nog eens kopen.
 
Te heet bakken
De oorzaak van een hard speculaasje is vaak: te kort en te heet bakken. Het deeg schroeit dan te snel dicht, waardoor de werkende stof niet de tijd krijgt om zijn werk te doen. Er ontstaat dan een dichte, harde structuur.
 
Langer bakken
De baktijd voor een gemiddeld speculaasje is 25 minuten. De baktemperatuur dient hierop te worden aangepast. Een richtlijn is ± 160-170°C. Wanneer uw speculaasjes- ondanks de aangegeven baktijd – tóch te hard zijn en een drijverige bakaard vertonen, pas dan het recept aan.
Kies in dat geval voor een mindere hoeveelheid suiker.
 
Dus: Te harde speculaasjes worden vaak veroorzaakt door te kort en te heet bakken. Een richtlijn voor de baktemperatuur is: ± 160-170 °C
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels