artikel

Slappe of natte appeltaartbodems

Dossiers

Slappe of natte bodems van appeltaarten ontstaan door een te natte vulling en/of een te korte baktijd.

Slappe of natte appeltaartbodems

 

Slappe of natte bodems van appeltaarten ontstaan door een te natte vulling en/of een te korte baktijd.
 

 

Nederlanders zijn dol op appeltaart. Deze lekkernij is dan ook nog altijd één van de grotere omzetmakers in veel (banket)bakkerijen.
Klanten verwachten bij de ambachtelijke bakkerij een appeltaart van perfecte kwaliteit te krijgen. De keurmeesters van NBC constateren echter regelmatig bodems die erg slap of nat zijn.
 
Natte vulling
De oorzaak van een te natte of slappe bodem is vaak een te natte appelvulling in combinatie met een te korte baktijd. De keurmeesters van NBC hebben een aantal tips voor een goede appeltaartenbodem:
 
• Gebruik voldoende bindmiddel en kapselkruimels (niet alleen afval) om het vocht te binden.
• Gebruik een diepvriesbestendig bindmiddel.
• Gebruik een laagje kapsel of cake onder in de appeltaart. Dit vangt vocht van de appels op.
• Wanneer u blikappels gebruikt, zorg dan dat deze eerst goed uitgelekt zijn op een zeef of een lekbak.
• Bak lang genoeg op de juiste temperatuur.
• Zorg dat de taartpannen goed schoon zijn in verband met de warmtetoevoer.
• Fonceer het deeg niet te dun.
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels