artikel

Onregelmatige kleur gevulde koeken

Dossiers

BAKKERSWERELD – Een onregelmatig gekleurde gevulde koek wordt veroorzaakt door verkeerd strijken of onvolledig ontdooien. Lees hier hoe u deze onregelmatige kleuring voorkomt.

Onregelmatige kleur gevulde koeken

BAKKERSWERELD – Een onregelmatig gekleurde gevulde koek wordt veroorzaakt door verkeerd strijken of onvolledig ontdooien. Lees hier hoe u deze onregelmatige kleuring voorkomt.
 

 

 

 
 
Een aantrekkelijke gevulde koek heeft een frisse, egale kleur.
De juiste kleuring ontstaat wanneer een goede verhouding bestaat tussen de mate van strijken met eistrijksel, de baktemperatuur en de baktijd.
 
Deels ontdooid
Wanneer u te weinig of niet strijkt, ontstaat een doffe, fletse en onregelmatige kleuring. Strijkt u te zwaar, teveel of onnauwkeurig krijgt u een donkere of onregelmatige kleur.
Ook koeken die ongebakken uit de vriezer komen en die deels ontdooid zijn, gaan onregelmatig kleuren. Bovenop kleurt de koek door de koude spijs minder snel dan de randen.
 
Tips
– Zorg voor een juiste combinatie van baktemperatuur en baktijd.
– Laat de gevulde koeken volledig ontdooien voor het bakken.
– Gebruik niet te zwaar strijksel: een goed uitgangspunt is één deel heelei en één deel eidooier.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels