artikel

IJstips Willy Olink

Dossiers

De verkoop van ijs biedt voor bakkers extra omzetkansen. Maar waar moet je op letten, welke voor- en nadelen kleven er aan vast en hoe pak je deze stap aan? Willy en Inge Olink uit Maarssen startten zes jaar geleden met ijsverkoop. ‘Momenteel maakt ijs 30 procent van de totaalomzet uit.

IJstips Willy Olink

 

De verkoop van ijs biedt voor bakkers extra omzetkansen. Maar waar moet je op letten, welke voor- en nadelen kleven er aan vast en hoe pak je deze stap aan? Willy en Inge Olink uit Maarssen startten zes jaar geleden met ijsverkoop. ‘Momenteel maakt ijs 30 procent van de totaalomzet uit.’

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
'Wanneer het slecht weer is, verkopen we ongeveer voor € 200,00 per dag aan ijs , op normale dagen is dat zo'n € 500,00. Op mooie dagen (tussen de 20 en 25 graden) is dat tussen de € 500,00 en € 2000,00.'
 
 
 
 
'Ligging is heel belangrijk bij de verkoop van ijs . Door de verplaatsing zien de mensen onze ijsvitrine veel beter staan en dat helpt enorm. Ik denk dat enkel de ligging ons 10 procent meer omzet heeft gebracht.'
 
 
 
 
'Je moet letten op de structuur. Goede structuur zie je tijdens het ijsdraaien maar daar is ervaring voor nodig. Je proeft het ook. Zeer snel smeltend ijs is slecht gedraaid en er zit weinig smaak aan. Het ijs moet niet te slap zijn, maar ook niet te stijf.'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'Voor startende ijsverkopers is 24 ijssoorten meer dan genoeg anders loop je de kans dat je te veel derving hebt.'

 

//

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels