artikel

Hygiëne ramen en deuren

Dossiers

Bij de aandacht voor hygiëne en voedselveiligheid spelen ramen en deuren een belangrijke rol. Daarom vindt u hierover in de Hygiënecode een aantal regels.

Hygiëne ramen en deuren

 

Bij de aandacht voor hygiëne en voedselveiligheid spelen ramen en deuren een belangrijke rol. Daarom vindt u hierover in de Hygiënecode een aantal regels.

 

De Hygiënecode schrijft voor dat u deuren en kozijnen kiest met gladde, niet-absorberende oppervlakken. Ze moeten goed reinigbaar zijn en, indien nodig, goed zijn te desinfecteren.
Tijdens de producthandelingen is het voorschrift dat deuren en ramen dicht blijven, tenzij ze zijn voorzien van horren of van een andere bescherming tegen ongedierte en vuil. Voor de winkeldeur of -pui is uiteraard een uitzondering gemaakt. Verder stelt de Hygiënecode dat horren en ventilatieroosters eenvoudig kunnen worden verwijderd voor schoonmaak. Wanneer u horren of een andere bescherming gebruikt voor deuren en ramen is het belangrijk dat deze van roestbestendig en goed reinigbaar materiaal zijn (bijvoorbeeld aluminium of kunststof). Lamellengordijnen zijn ook een goede oplossing.
 
Tips:
- maak deuren van werkruimten zelfsluitend
– maak vensterbanken bij voorkeur schuin aflopend, zodat deze niet worden gebruikt als opslagplaats
 
Meer over hygiëne op de werkvloer leest u in de Hygiënecode voor Brood- en Banketbakkerij.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels