artikel

Gaten in vruchtenbrood

Dossiers

Gaten rondom de vruchten in vruchtenbrood verminderen de samenhang. Lees hier hoe u deze gaten voorkomt.

Gaten in vruchtenbrood

 

Gaten rondom de vruchten in vruchtenbrood verminderen de samenhang. Lees hier hoe u deze gaten voorkomt.
 

 

Bij het beoordelen van vruchtenbrood constateren keurmeesters van NBC soms gaten rondom de vruchten. Soms vallen de vruchten zelfs uit het sneetje brood. Het gebruik van te natte zuidvruchten is bijna altijd de oorzaak
 
Wellen
Te natte zuidvruchten voorkomt u door de vruchten eerst te wellen bij een temperatuur van 35°C. Meet de temperatuur goed na. Daarna is het belangrijk om de zuidvruchten goed na te spoelen met koud water. Stort vervolgens de vruchten snel op platen of in lekbakken met een laagdikte van maximaal zes centimeter. Zet de lekbakken pas op elkaar als de vruchten goed zijn uitgelekt.
 
Deegtemperatuur
Laat de vruchten 24 uur staan voor u ze verder verwerkt. Bij de verwerking is het belangrijk dat de temperatuur van de vruchten nagenoeg gelijk is aan de deegtemperatuur.
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47.
.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels