artikel

Stollentips van Silvester Kuiper uit Baarn

Dossiers

‘De kerststol is een product dat net als de oliebol weinig gemaakt wordt. Het kost tijd om het proces weer in de vingers te krijgen.

Stollentips van Silvester Kuiper uit Baarn

‘De kerststol is een product dat net als de oliebol weinig gemaakt wordt. Het kost tijd om het proces weer in de vingers te krijgen.’

1. De Baarnse Echte Bakker Silvester Kuiper scoort al 35 jaar met zijn kerststollenrecept. ‘Never change a winning team’, aldus Kuiper die de stollen nooit in de rijskast laat rijzen, maar 20 minuten daarbuiten.
2. Sylvester Kuiper maakt nauwelijks gebruik van mixen en zweert bij losse grondstoffen.
3. Hij houdt een deegtijd van 3 minuten en een kneedtijd van 4 minuten aan.
4. Voor de vulling kiest Kuiper enkel voor rozijnen en rum. ‘De rozijnen moeten een dag van tevoren wel goed gewassen worden.’ Hij botert de stollen af met roomboter. Prijs van een stol (1 kilo deeg en 2 ons spijs): € 12,00. 
 

Reageer op dit artikel