artikel

‘Week afsluiten met Keek op de Week

Dossiers

Slager Arie Klaver uit Schagen werd eind maart uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar. Hij laat zijn licht schijnen over de toekomst van de versspecialist.

‘Week afsluiten met Keek op de Week

Slager Arie Klaver uit Schagen werd eind maart uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar. Hij laat zijn licht schijnen over de toekomst van de versspecialist.

‘Je moet als versspecialist je vak laten zien en het zeker niet wegstoppen achter muren, zoals nog te vaak gebeurt. Theater in de winkel, laat aan de consument zien wat je doet. Als je bij de bakker komt die brood afbakt in de winkel stimuleert dat ook de verkoop. Die reuk moet in de winkel hangen’
 
 
 
‘De bakker zou meer op de voorgrond moeten treden. Biefstuk bijvoorbeeld laat ik nooit door een winkelmedewerker afsnijden, hoe goed ze ook is, omdat de slager dat moet doen. Hij moet zijn specialisme tonen.’
 
 
 
 
‘Motivatie daar gaat het om. Wij roepen twee keer per jaar al het personeel bij elkaar.   Iedere zaterdag sluiten we af met ‘Keek op de Week’ waar we terugblikken op de afgelopen week zodat we met een schone lei kunnen beginnen.’
 
 
 
‘Motivatie daar gaat het om. Daar moet je als eigenaar mee bezig blijven. Wij roepen twee keer per jaar al het personeel bij elkaar om de gang van zaken door te spreken. Iedere zaterdag sluiten we af met ‘Keek op de Week’ waar we terugblikken op de afgelopen week zodat we op maandag met een schone lei kunnen beginnen.
De slagerswinkel is gevestigd tegenover Albert Heijn in een winkelcentrum en de openingstijden zijn daar op aangepast.Maaltijden en belegde broodjes maken momenteel 20 procent van de omzet uit.
 
 
 
Het hele artikel: Zie Bakkerswereld 11/25 mei 2007

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels