nieuws

Bakker Ammerlaan opent nieuwe winkel in Rotterdam

De winkel 488

In het Rotterdamse Nesselande opent Bakker Ammerlaan op 19 juli een nieuwe winkel waar ‘ontmoeting’ en ‘beleving’ centraal staat. Naast brood- en banketproducten verkoopt de bakkerij ook belegde boterhammen en vers bereide koffie, thee en frisdranken.

Bakker Ammerlaan opent nieuwe winkel in Rotterdam
Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de nieuwe winkel van bakker Ammerlaan.

In de nieuwe winkel van bakker Ammerlaan staat ontmoeting centraal. In de winkel kan er 7 dagen per week genoten worden van een broodje of kopje koffie aan de stamtafel of op het kleine buitenterras voor de winkel.

Ammerlaan Authentiek

Deze productlijn bestaat uit speciale desembroden verkrijgbaar in meergranen, spelt, wit, stokbrood en noten-/rozijnenbrood. Voor deze producten gebruikt Ammerlaan alleen de basis voor brood: meel, water, klein beetje zout. Om het deeg te laten rijzen, wordt desem toegevoegd. De bakkers van Ammerlaan kiezen zelf de granen uit om daar eigen desem van te maken. Vervolgens krijgt het deeg 24 uur de tijd om te rijzen. Door dit proces krijgt het brood alle tijd om water op te nemen. Dit maakt het brood malser. Ammerlaan Authentiek is te omschrijven als ‘puur brood’ zonder extra toevoegingen zoals broodverbetermiddel.

Stenen vloeroven

In de nieuwe winkel staat een stenen vloeroven. De desemproducten worden gebakken in deze oven. Door de directe warmteoverdracht van de steen krijgt het brood een knapperige korst. Ook de Ammerlaantjes (bruin en wit) worden gemaakt op basis van desem en gebakken in een stenen vloeroven. Verser en puurder dan dit, kan echt niet.

Niet te verwarren met

Bakker Ammerlaan wordt nogal eens verward met Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim. Laatstgenoemde bakker, met 11 winkels in en rondom de Bollenstreek, is in mei failliet verklaard.

Reageer op dit artikel