nieuws

De Koekfabriek opent in Breda en Arnhem

De winkel 403

De Koekfabriek opent per 1 juli een winkel met bakkerij aan de Ginnekenmarkt in Breda. Er gaan in totaal twintig medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag.

De Koekfabriek opent in Breda en Arnhem

Per dag hebben wij werkplekken voor zes tot acht clienten van zorgpartner Op Eigen Wijze, vertelt bedrijfsleidster Pam Brinkman. Zij bakken dan vijf verschillende taarten en een assortiment koeken waaronder de vijf hardlopers chocolate chips, boterkok, gemberkoek, kaneelkoek en dondersteentjes. Dat zijn koeken van overgebleven kruimels van de overige gebakken koeken.

De winkel in Ginneken krijgt twintig zitplaatsen en wordt groter dan die van Utrecht die tien zitplaatsen telt. Deze winkel opende eind vorig jaar aan de Schoutenstraat en kreeg hierbij ook de fabriek die van Kanaleneiland naar de binnenstad verhuisde.

De winkel en bakkerij gaan van start met een crowdfunding actie die minstens 30.000 euro moet opbrengen. De apparatuur voor de bakkerij is duur en we hebben het bedrag nog niet rond, maar de opening gaat zeker door. We zitten nu volop in de verbouwing, aldus bedrijfsleidster Pam.

Ook in Arnhem

De organisatie begint halverwege komende maand ook in de Rijnstraat in de Arnhemse binnenstad. ‘Op deze locatie die op de route naar het station ligt, bieden we dan koekjes en koffie to go aan’, vertelt projectleider Ilse de Krijger. In deze winkel met bakkerij werken naast mensen met een verstandelijke beperking statushouders en mensen met een uitkering. Het team telt in totaal vijftien medewerkers waaronder zes tot acht Koekenbakkers.
Ook de Koekfabriek Arnhem krijgt voor de investering in bakkerij-apparatuur en koffiebar ondersteuning via crowdfunding.

In Zevenaar heeft de Koekfabriek een kleine bakkerij bij landgoed Halsaf in Babberich. De versgebakken koeken worden hier in de bed&breakfast en conferentieruimte geserveerd en gaan naar de lokale supermarkt.

Reageer op dit artikel