nieuws

Aantal contactloze betalingen vervijfvoudigd

De winkel 52

Contactloos betalen wordt daarmee steeds meer de norm. Bij twee derde van alle betaalautomaten in Nederland kan inmiddels worden betaald door de bankpas of smartphone tegen het betaalapparaat aan te houden. Ruim 19 miljoen betaalpassen en smartphones zijn daarvoor geschikt. In totaal werd er bijna 3,6 miljard keer elektronisch betaald, voor in totaal ruim €97 […]

Aantal contactloze betalingen vervijfvoudigd
Foto: Pin.nl

Contactloos betalen wordt daarmee steeds meer de norm. Bij twee derde van alle betaalautomaten in Nederland kan inmiddels worden betaald door de bankpas of smartphone tegen het betaalapparaat aan te houden. Ruim 19 miljoen betaalpassen en smartphones zijn daarvoor geschikt. In totaal werd er bijna 3,6 miljard keer elektronisch betaald, voor in totaal ruim €97 miljard.

iDeal

Afgelopen jaar was ook het jaar dat mobiel betalen met iDeal bij onlineshoppen definitief is doorgebroken. In heel 2016 zijn er 282,6 miljoen iDeal-betalingen verricht, voor €23,7 miljard. Daarvan waren er bijna vier op de tien met de smartphone of een ander mobiel apparaat.

Reageer op dit artikel