nieuws

Bakker Piet haakt lokaal in op schrikkeldag

De winkel

Bakker Piet in Elspeet geeft een mooi voorbeeld van hoe je als lokale ondernemer kunt inhaken op de actualiteit. Consumenten die maandag 29 februari – de schrikkeldag – jarig waren, konden bij hem een gratis slagroomschnitt ophalen. 

Bakker Piet haakt lokaal in op schrikkeldag
Een van de jarigen op 29 februari laat zich trakteren op een slagroomschnitt. Foto's: Bakker Piet

Mensen die op 29 februari zijn geboren, zijn maar eens in de vier jaar écht jarig, dacht Ronny van der Horst, eigenaar van Bakker Piet in Elspeet. Om dat te vieren verspreidde hij via de lokale media het bericht dat iedere jarige op 29 februari een gratis slagroomschnitte kon ophalen. Op vertoon van een ID-bewijs welteverstaan.

Al met al had het Bakker Piet zo’n tienduizend bezoekers kunnen opleveren, want landelijk zijn er ruim 10.000 mensen jarig op 29 februari. Maar de kans dat klanten van heinde en ver even naar Elspeet rijden, is niet zo heel groot. Bovendien had de bakker gevraagd of de jarigen zich uiterlijk de zaterdag ervoor via e-mail wilden aanmelden, dus het was te overzien. In de regio is gretig gebruik gemaakt van deze vorm van promotie en klantenbinding.

 

 

Reageer op dit artikel