nieuws

Webwinkel voor Bakkerij Verba

De winkel

Bakkerij Verba uit Brakel, Rijswijk en Sleeuwijk gaat uitbreiden. Naast de drie winkels komt er vanaf volgende week een gloednieuwe webwinkel bij. Samen met marketingcommunicatiebureau Dirk uit Zaltbommel wordt de website op 25 februari in één dag gebouwd.

Webwinkel voor Bakkerij Verba
Bakkerij Verba. Foto: Archief Bakkerswereld

Al langer liep Christiaan van de Vegt rond met het idee om ook een webshop te beginnen met zijn sterrenbakkerij. ‘Maar we willen dan wel wat bijzonders! Iets waar mensen echt ons als Verba in herkennen. Dat is heel lang alleen maar ideeën in je hoofd, maar nu gaat het er dan van komen. We gaan het de mensen makkelijk maken. We moeten de mogelijkheden van deze tijd omarmen. Wanneer het jou uitkomt online brood bestellen en laten bezorgen. We bezorgen van Zaltbommel tot Werkendam. En niet alleen brood vind je straks in onze webshop; meer dan tweehonderd verse kwaliteitsproducten van de echte bakker zullen er te vinden zijn.

Eén dag
Samen met Dirk, het marketingcommunicatiebureau van Anton Kuijntjes en Monique van den Oord, werd er bedacht om de webshop te gaan bouwen in één dag. Monique van den Oord: ‘Precies wanneer wij wakker zijn, ligt Christiaan op bed. Dat heb je natuurlijk met bakkers. En overleg was dan ook lastig te plannen. Maar een webshop bouwen is eigenlijk precies hetzelfde als een echte winkel bouwen. Overal moet je over nadenken.’ Anton Kuijntjes vult aan: ‘Uiteindelijk is de webshop natuurlijk naast een bundeltje aan functionaliteiten en techniek nog veel meer. De beleving van de Verba, waar ze in de winkels ook ongelofelijk veel aandacht aan besteden, de gebruiksvriendelijkheid, de uitstraling, alles moet kloppen bij het verhaal wat zij willen uitdragen.’

Omdat als een webshop online gaat er nog hartstikke veel energie gestoken wordt om de webshop onder de aandacht te brengen is er gekozen voor een vliegende start. Dirk heeft de verschillende specialisten verzameld, zoals de webbouwer (Marble Systems), de vormgever (Akzent), de fotografie (Ministerie van Beeld) en de videografie (Mike Productions). Al deze partijen komen op donderdag 25 februari ’s morgens vroeg bij elkaar en dan begint het project.

Uitdaging
Christiaan van de Vegt is dolenthousiast. ‘Dat we het in één dag gaan doen -donderdag 25 februari-, is natuurlijk een enorme uitdaging. Maar daar hebben we ongelofelijk veel zin.’ Op de dag zelf gaat het team ook de mensen erbij betrekken die bakkerij Verba volgen op social media. Om het te vieren, maar ook om te testen. Christiaan: ‘Iedereen kan helpen met de bouw van onze webshop! Hoe gaaf is dat?’

Reageer op dit artikel