nieuws

Slecht weer treft bakkers in het noorden

De winkel

Ga niet de weg op als dat niet strikt noodzakelijk is. Dat advies geldt vandaag opnieuw voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Wat merken de bakkers in de noordelijke provincies van het land hiervan?

Slecht weer treft bakkers in het noorden
Archief Bakkerswereld

Bij Echte Bakker Pots in Rolde merken ze dat het advies goed wordt opgevolgd. ‘Het is hier niet druk, je merkt goed dat de mensen thuis blijven met de gladheid’, vertelt Joke Harthoorn. ‘Veel mensen verplaatsen hun bestelling naar het weekend, die wachten tot het weer beter wordt.’ Zelf heeft Harthoorn niet veel problemen om de bakkerij te bereiken. Een collega daarentegen wel: ‘Mijn collega gaat nu lopend naar het werk. Die is een half uur tot drie kwartier onderweg.’

Wie denkt dat het in heel Friesland het bar en boos is, heeft het mis. Ypma’s Bakkerij heeft juist een hogere omzet dan normaal. ‘In de zuidwesthoek van Friesland merken we weinig van het slechte weer’, vertelt Yeme Ypma. ‘Mensen komen nu juist hun boodschappen nu het weer dreigend lijkt. Ze hebben de neiging om te gaan hamsteren’.

In het Drentse Hooghalen blijven de klanten wel veelal bij huis. Ook daar verplaatsen de klanten hun bestelling naar het weekend. ‘In de lunchroom bij ons bij de bakkerij is het ook een stuk rustiger’, vertelt Boukje Alkema van bakkerij Fleddérus. ‘In de bakkerij houden we rekening met het slechte weer. We bakken minder brood af dan anders. Ook passen we het werkrooster aan.’

Reageer op dit artikel