nieuws

Bakkerij Royal in Den Bosch op nummer 62 in Misset Horeca Koffie Top 100

De winkel

Bakkerij Royal in Den Bosch is binnengedrongen in de Misset Horeca Koffie Top 100. De zaak, gevestigd aan de Visstraat 44 in de hoofdstad van Noord-Brabant, behaalde een zeer verdienstelijke 62e plaats.

Bakkerij Royal in Den Bosch op nummer 62 in Misset Horeca Koffie Top 100
Bakkerij Royal

‘We worden zeer vriendelijk ontvangen. Barista Liz is enthousiast en staat te popelen om koffies voor ons te bereiden. De machine staat in het hart van de zaak, waardoor medewerkers een goed overzicht hebben’, schrijft de Koffie Top 100-jury lovend over Bakkerij Royal. ‘De lungo van Costa Rica die we krijgen, heeft een mooi zuurtje en een heel licht bittertje. Wanneer de temperatuur daalt, blijft de smaak zeer aangenaam. Voor de espresso wordt ter plekke de doorlooptijd aangepast omdat Liz niet tevreden is. ‘Ik serveer espresso pas uit als ’ie perfect is.’ En toch… we missen de volle espressosmaak, al proeven we wel weer dat kleine zuurtje, vergezeld door een licht zoetje. De cappuccino is aan de hete kant, na afkoelen is de smaak prima in balans. Het is een genot de barista te zien werken. Ze straalt rust en geduld uit, en er gaat geen bestelling weg zonder dat deze door haar is goedgekeurd.’

Warme bakker

Bakkerij Royal belooft de gast op haar website ‘Warme bakker & koffiehuis, terras met uitzicht, adres voor de lekkerste broodjes, lunchroom met extra’s en patissier met het heerlijkste gebak’. De onderneming is verder onder andere het adres voor een workshop Bossche bollen, een high-tea of een picknickdoos waarvan gasten kunnen genieten ‘in één van de parkjes of andere groene plekken, die in de oude binnenstad verborgen liggen’.

Reageer op dit artikel