nieuws

Jaar 2014 redelijk goed voor (banket)bakkers

De winkel

Bij sommige bakkers bedrijven stonden de resultaten onder druk maar menigeen heeft het beter gedaan dan in 2013, blijkt uit Cijfers & Trends 2014 van Beko Advies en Flynth.

Jaar 2014 redelijk goed voor (banket)bakkers

Omzet, brutowinst (marge) en personeelskosten waren opnieuw de  belangrijkste knoppen voor het rendement. De omzet steeg. Zowel bij het gemengde bedrijf als de specifieke banketbakkerij viel de brutowinstmarge hoger uit, een belangrijke oorzaak van de toename van het bedrijfsresultaat. De personeelskosten liepen bij het gemengde bedrijf iets op, bij de banketbakkerij bleven ze gelijk. Overige kosten bleven vrij constant. Uiteindelijk steeg gemiddeld bezien vorig jaar het in 2013 nog onder druk staande nettoresultaat.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Flynth en bij Beko Advies. Zij helpen u ook graag met de analyse van uw eigen cijfers.

Reageer op dit artikel