nieuws

Ivoren jubileum voor Bakkerij Dick ten Broeke in Lochem

De bakkerij 1274

Bakkerij Dick ten Broeke in Lochem viert in oktober het 100-jarig bestaan. In 1917 opende de grootvader van Dick een bakkerij aan de Zutphenseweg en honderd jaar later wordt er nog steeds met passie ambachtelijk brood gebakken.

Ivoren jubileum voor Bakkerij Dick ten Broeke in Lochem
Bakkerij ten Broeke in Lochem viert 100-jarig bestaan.

De exacte datum waarop het bakkersbedrijf is gestart, is niet bekend. ‘Daarom vieren we in de hele maand oktober feest in onze winkel’, zegt Dick ten Broeke. Zijn grootvader opende in 1917 de bakkerij aan de Zutphenseweg en anno 2017 is deze nog steeds in gebruik.

Het ivoren jubileum wordt gevierd met een open huis op vrijdag en zaterdag 6 en 7 oktober. Bij de bakkerij is een tent geplaatst waar iedereen een drankje kan drinken en wat lekkers uit de bakkerij kan proeven. Tijdens het open huis draaien de bakkerij en de winkel gewoon door. Alle bezoekers kunnen het proces van dichtbij meemaken. ‘Men heeft eigenlijk geen idee wat zich allemaal afspeelt achter ons kleine historische winkels’, denkt Ten Broeke.

Speciale broodzak

Bakkerij Dick ten Broeke heeft een nieuwe duurzame oplossing bedacht voor de plastic broodzakken die worden weggegooid. ‘Zolang de voorraad strekt krijgen alle bezoekers van de open dagen een speciale broodzak cadeau’. Deze speciale broodzak kunnen klanten in de maand oktober opnieuw meenemen naar de winkel om te vullen, want iedere week in oktober staat er een mooie actie op het programma. ‘In week 43 krijg je bijvoorbeeld bij aankoop van een juttersbrood, mits je je eigen broodzak meeneemt, een zak kaneelcake cadeau’. Natuurlijk is het de bedoeling dat de broodzak in de toekomst gebruikt blijft worden en dat de plastic zak gaat verdwijnen.

Reageer op dit artikel