nieuws

Bakker Jaap van der Veer steunt pluimveehouders

De bakkerij 1451

Bakker Jaap van der Veer uit Barneveld wil pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire een financieel steuntje in de rug geven, zo meldt Omroep Gelderland. Daarom wordt in oktober geld opgehaald voor de boeren. De plannen zijn nog niet helemaal concreet, maar het ziet er naar uit dat er een glazen huis in het centrum komt te staan.

Bakker Jaap van der Veer steunt pluimveehouders

Aan Omroep Gelderland vertelt Van der Veer hij dat er een soort noodfonds moet komen voor de pluimveehouders. Ook een glazen huis, waar diverse optredens plaatsvinden, is volgens hem een goede insteek om geld op te halen. ‘De kippenboer hier in de omgeving vertelde me dat het inmiddels vijf over twaalf voor hem is en hij is blij met het initiatief.’ De problematiek van de pluimveehouders gaat Van der Veer aan het hart. ‘Ik ben erg betrokken bij hun leed. Als bakker heb ik veel te maken met de boer en de boer met mij. Zowel op het gebied van eieren als van graan.’

Reageer op dit artikel