nieuws

Bakkerij Royal lanceert Bossche Bol in vijf nieuwe smaken

De bakkerij 280

Bakkerij Royal lanceert vijf nieuwe varianten op de Bossche Bol in de smaken karamel/zeezout, zomerfruit, extra dark (80 procent cacao), witte chocolade met framboos en een limoen-variant. Tijdens het Bossche food event Gezellige Zaken in Uilenburg op 26, 27 en 28 mei worden de nieuwe bollen aan het publiek gepresenteerd.

Bakkerij Royal lanceert Bossche Bol in vijf nieuwe smaken

Op de plek waar de Bossche Bol – óf liever gezegd sjeklade bol – ruim 100 jaar geleden is geboren, zien de vijf nieuwe varianten het levenslicht. In het begin van de 20e eeuw is de Bossche Bol namelijk ontstaan in de Visstraat in ’s-Hertogenbosch waar Bakkerij Royal nu is gevestigd. Jules Lauwerijssen, eigenaar van Bakkerij Royal, verduidelijkt: ‘Banketbakker Lambermont, die een vestiging had in het pand De Kat in de toenmalige Vischstraat, ontwikkelde een moorkop, die was gevuld met banketbakkersroom. De Haagse banketbakker Henri van der Zijde vestigde zich in 1938 ook in deze straat en bedacht zijn eigen variant: met slagroomvulling en overgoten met echte chocolade; het origineel van de huidige Bossche bol.’

Eigenzinnig

Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal

Anno 2017 wordt in de Visstraat de sjeklade bol ‘opnieuw’ uitgevonden, dit keer door Bakkerij Royal. Lauwerijssen licht toe: ‘Mijn zoontje Jan (5 jaar) is verzot op de kleur roze. Hij vroeg mij om een roze bol voor hem te maken. Zodoende ging ik experimenteren en begon het bij mij te kriebelen. Misschien dat sommige Bosschenaren het ‘heiligschennis’ vinden, maar wij vinden het als eigenzinnig bakkerscafé erg leuk om mensen te verrassen en te prikkelen.’ Ruim een half jaar lang was Lauwerijssen met zijn bakkers druk in de weer om – naast de traditionele versie – vijf smaakvarianten te ontwikkelen.

‘Bakkerij Royal heeft voor iedereen een ‘eigen’ sjeklade bol: of je de voorkeur geeft aan de klassieke variant, een enorme zoetekauw bent, verzot op witte chocolade, van frisheid met een zomerse twist houdt, je tanden graag zet in intense donkere chocolade of de smaaksensatie karamel/zeezout onweerstaanbaar vindt. Alle bollen zijn verkrijgbaar in een mini-variant. Dan kun je er direct nog eentje uitproberen!’

Verkrijgbaar

Tijdens het food event Gezellige Zaken worden de nieuwe bollen aan het publiek gepresenteerd. De sjeklade bollen ‘met een twist’ zijn vanaf 26 mei tevens verkrijgbaar in de winkel/lunchroom van Bakkerij Royal, Visstraat 44, ’s-Hertogenbosch.

Reageer op dit artikel