nieuws

Naar voorbeeld van Engelse trifles

De bakkerij 28

Engelse trifles, grote potten gevuld met laagjes kaneel, peer en karamel, zijn volgens Dawn Foods zeer geschikt voor Sinterklaasavond.

Naar voorbeeld van Engelse trifles
Perendessertpot naar voorbeeld van de Engelse trifle. Foto: Dawn Foods

Dit recept is afkomstig van Dawn Foods.

Crumble

• 500 gram Dawn Shortcrust Mix
• 200 gram boter
• 10 gram kaneel

Alle ingrediënten mengen tot een kruimeldeeg, verdelen op een bakplaat en 12 minuten bakken in een oven van 180°C.

Peren/caramelcoulis:
• 300 gram Dawn Delifruit Peer Xtra 10/10_Tradition Peer
• 20 gram Dawn Compound Caramel

Beide door elkaar mengen.

Vanillemousse:
• 100 gram Dawn Fond Neutraal
• 100 gram melk
• 500 gram opgeslagen, ongezoete slagroom
• 7 gram Dawn Vanistar

De Fond, Vanistar en de mek vermengen en voorzichtig door de lobbig geslagen slagroom spatelen.

Werkwijze:
Breng laagjes aan met de crumble, peren/caramelcoulis en vanillemousse. Herhaal dit drie keer en sluit de pot af.

Reageer op dit artikel