nieuws

Vaderdag: Jorink Raalte introduceert biercake

De bakkerij 59

Echte Bakker Jorink in het Overijsselse Raalte is vrijdag 10 juni gestart met de verkoop van biercake. Voor de productie van de cake maakt de bakker gebruik van een lokaal bier, Sallands Landbier.

Vaderdag: Jorink Raalte introduceert biercake
Voor de productie van de cake maakt Echte Bakker Jorink gebruik van een lokaal bier, Sallands Landbier. Foto: Echte Bakker Jorink

Het idee om biercake te bakken, ontstond in het kader van de naderende Vaderdag (zondag 19 juni, red.) laat Patrick Jorink weten. ‘Vaders drinken over het algemeen bier, wij zijn een bakkerij. Dat gecombineerd is een biercake’, legt hij uit tegenover RTV Oost.

Elkaar versterken

Het feit dat Echte Bakker Jorink Sallands Landbier gebruikt, zorgt ervoor dat – op lokaal niveau – ‘het mes aan twee kanten snijdt’.  ‘Zij zitten ook in Raalte. Zo versterk je elkaar met streekproducten’, laat Jorink optekenen door de regionale radio- en televisiezender.

‘Zeer geslaagd’

De eerste biercake is woensdag 8 juni aangeboden aan de brouwers van Sallands Landbier. Brouwer Johan Nijhof laat aan RTV Oost weten de biercake ‘zeer geslaagd’ te vinden: ‘Je proeft echt die biersmaak in de cake. Toen Patrick naar ons toe kwam met idee waren we meteen positief. Het is weer eens wat anders met ons bier.’

Reageer op dit artikel