nieuws

Europain en Intersuc 2016: nieuwe data en nieuwe sectoren

Algemeen

De beursdata van Europain en Intersuc zijn verplaatst. Het internationale trefpunt voor de brood- en banketbakkerij, ijsbereiding, chocolade en zoetwaren heeft nu plaats van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari 2016 in expositiecomplex Paris-Nord Villepinte. De vakbeurzen kennen bovendien een nieuwe en uitgebreide sectorindeling.

Europain en Intersuc 2016: nieuwe data en nieuwe sectoren
De beursvloer van Europain 2014. Foto: Europain

Met de verplaatsing van de beursdata speelt de organisatie van Europain en Intersuc in op de actuele behoeften van exposanten en bezoekers. De organisatie heeft ervoor gekozen de sectorindeling te wijzigen en uit te breiden om te voldoen aan de verwachtingen van marktspelers en beter in overeenstemming met het zakelijke ritme. ‘Meer dan ooit tevoren presenteert de vakbeurs aan alle Franse en internationale professionals uit de brood- en banketsector een uiterst compleet en innoverend aanbod bestaande uit equipment, grondstoffen, producten en diensten’, aldus de organisatie.

Vier hoofdsectoren

Georganiseerd rondom vier hoofdsectoren, benadert de vakbeurs de complete branche: de sector Broodbakkerij wordt uitgebreid met een ruimte geheel gewijd aan catering, de Intersuc presenteert alle zaken op het gebied van zoete producten (banket, ijs, chocolade en zoetwaren), en de Rue des Ecoles speelt zich af in een ideaal gelegen beursruimte grenzend aan de Intersuc en de sector Broodbakkerij. De sector Industrie Equipment verwelkomt de marktspelers uit de industriële bakkerij en ten slotte worden er in iedere beurssector specifieke evenementen georganiseerd, ter bevordering van ontmoetingen en het uitwisselen van ideeën tussen professionals.

Noviteiten

In 2016 presenteren de Europain en Intersuc vele noviteiten. ‘De vakbeurs past zijn faciliteiten en evenementen aan om te kunnen inspelen op de actuele ontwikkelingen in verschillende segmenten en beroepen, en om goed te kunnen voldoen aan de verwachtingen van exposanten en bezoekers’, stelt de organisatie.

Sector Broodbakkerij

Van de molen tot het verkooppunt, van grondstoffen tot equipement en winkelinrichting, de ambachtelijke bakkers treffen op de beursvloer een zeer compleet en innoverend aanbod. Nieuw in 2016: de bakkerijsector integreert een cateringafdeling, zodat ambachtelijke bakkers hun aanbod kunnen uitbreiden en hun omzet vergroten. Europain 2016 streeft ernaar de juiste hulpmiddelen te bieden waarmee professionals hun nieuwe cateringprojecten kunnen realiseren (voor zowel afhaalproducten als consumptie ter plaatse). Ook nieuw is het evenement Lab du Boulanger (Bakkerslaboratorium, red.), dat praktische oplossingen voor technieken, materieel en perspectieven van de sector biedt. In het Restaurant du Boulanger worden innovatieve demonstraties en masterclasses georganiseerd door exposanten of partnerorganisaties, die aan professionals vele zoete en zoute ideeën presenteren.

De Cube

De Cube is de wedstrijd- en demonstratieruimte van de beurs en beslaat een oppervlakte van 4000 vierkante meter. De grootste internationale wedstrijden vinden hier plaats: de Coupe du Monde de la Boulangerie, de Internationale Wedstrijd voor Suikerkunstwerken en voor de eerste maal de Coupe de France voor Scholen.

Eén ruimte

Voor de eerste keer verzamelt de Intersuc in één ruimte alle leveranciers voor ambachtelijke banketbakkers, chocolade, zoetwaren en ijs, rondom de stands van vakorganisaties, die een toonaangevende rol spelen in deze sector. Nieuw in 2016 is het Intersuc Lab, waar professionals terechtkunnen voor het vinden van vele nieuwe ideeën op alle specialiteitsgebieden en voor het ontdekken van de laatste technieken en trends in hun beroep. Het Smaak en Chocolade Festival bevindt zich in het centrum van de Intersuc. De ambachters verfijnen hun kennis op het gebied van cacao- en chocoladekwaliteit en worden ondersteund bij het maken van keuzes.

Industrie

Ook nieuw in 2016: de sector Industrie Equipement. Die sector is bestemd voor alle marktspelers uit de industriële brood- en banketbakkerij. In het Conferentie Café worden rondetafelgesprekken en debatten over actuele onderwerpen georganiseerd waaraan exposanten en partnerorganisaties kunnen deelnemen.

Rue des Ecoles

De sector Rue des Ecoles, ook nieuw in 2016, beslaat alle ambachtelijke beroepen en belicht de beste opleidingsinstellingen voor brood- en banketbakkerij, zoetwaren en ijsbereiding. Deze beursruimte bevindt zich nu tussen de Intersuc en de sector Broodbakkerij.

Beursbezoek

Op de website Europain.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst. In Nederland wordt de Europain 2014 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland, telefoonnummer (020) 462 00 20 of e-mailadres info@promosalons.nl. Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot een bezoek aan de beurs.

Reageer op dit artikel