Nieuws

Vijftig Bakker Bart winkels in problemen

55 11567 Nieuws

001_food-image-BAK8741I01.jpg

BEUNINGEN –Niet twintig, maar vijftig bedrijven zitten in moeilijkheden. Franchisenemers en de directie van Bakker Bart werken aan een herstelplan.

Dat meldt het Financieele Dagblad, dat woensdag 15 februari een groot interview publiceerde met directeur Bert Bargboer en John Gerressen, voorzitter van de franchisenemers.

Negentig van de 191 winkels zouden in zwaar weer verkeren, zo meldden twee anonieme franchisers eind vorig jaar aan Bakkerswereld. De directie sprak over tien procent, wat neer zou komen op twintig winkels. Het Financieele Dagblad meldt nu dat het gaat om vijftig winkels. De krant beroept zich op interne analyses.

Herstelplan
Feit is dat het al jaren onrustig is bij de broodjesketen. Directeur Barboer wil dit probleem zo snel mogelijk oplossen. Onder meer door meer klanten te lokken en de ketenmarge te verhogen.
Bakker Bart begint deze week met het uitdelen van gratis brood. Ook ziet hij kansen in internetverkoop. Over de huurafdracht, een groot bottleneck voor veel franchisers, blijft de directeur oppervlakkig in het artikel. ‘Hij wil alleen kwijt dat sommige ondernemers een solidariteitsheffing betalen. En dat het systeem in stapjes wordt ingevoerd.
 

door Peter de Weerd laatste update:16 feb 2012

Gerelateerde tags

55 reacties

 • # 1

  Reinder van Hoorn, Alkmaar

  Een broodje via internet en gratis sneetjes uitdelen. Zoveel zaken die op omvallen staan Realiseren ze zich bij de directie wel dat de ondernemers zich voor tonnen in de schulden hebben gestoken om een bedrijf te exploiteren.
  En de oplossing is sneetjes weggeven en internetverkoop. Weer wordt aan het werkelijke probleem voorbijgegaan en verzint de directeur weer allerlei lapmiddelen.
  De geschiedenis van directeurtje wisselen en probleempjes oplossen herhaalt zich. Kijk naar de situatie bij bakker bart vanaf 2006.
  Terstappen,van Ballegooien en nu Barghboer. Elke keer weer plannetjes die nergens toe leiden en de ondernemers zakken steeds verder weg in het drijfzand .
 • # 2

  menno

  Bakkerij Bart is Bakkerij Bart niet meer al een hele lange tijd .Een goed opgezette formulle die de laatste jaren alleen maar wordt uit geholdt door te veel niet werkende handjes .
  Een bakkerij is een werkhuis of je het nu leuk vindt of niet en dan is er wel geld te verdienen .Maar de formulle is uitgeholdt en loopt nu niet meer zo voorop als men twintig jaar terug deed.
  Collega bakkers zijn wakker geworden en bart wordt links en recht ingehaald.
  In grote steden heeft een bart ( afhankelijk van de huur die men moet betalen ) waarschijnlijk wel een goede boterham ,maar daar buiten is het vaak komer en kwel en kan je beter als je een bakkerij wilt beginnen echt voor je zelf beginnen

  Mvg ex Bakkerij barter
 • # 3

  Ramon Sterk

  Beide reacties zijn duidelijk. Aandeelhouders en teveel overhead komen de formule niet ten goede. Blijft natuurlijk een gegeven dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn handtekening onder een contract. Niemand wordt gedwongen om franshiser te worden!
 • # 4

  Huib van Leeuwen

  Drama is het voor ondernemers welke vertrouwen hadden en niet meer hebben. Ik heb de verhalen uit hun mond gehoord en is heel erg jammer als je zo hard wil en moet werken en het zwaard van verlies boven je hoofd hangt. Heeft niet alleen te maken met de organisatie maar ook met een veranderende markt voor de detailhandel. Niet meer populair en zullen er helaas veel sneuvelen. Bargboer ken ik uit zijn tijd bij Albert Heijn en was toen een hele slimme, betrouwbare, hard werkende vent. Ik kan me niet voorstellen dat hij niet alles doet om de tent te redden. Ik wens de ondernemers sterkte en wijsheid en geef Bert de mogelijkheid om het tij te keren.
 • # 5

  ex mederwerker b.b.

  heb 3 jaar voor bakker bart gewerkt vond het altijd een schitterend bedrijf.

  heb verschilllende tijden mee gemaakt maar werd meer belooft aan de ondernemers dan er werdt waargemaakt door de organisatie.

  ben zelfs gevraagd om eigen winkel te beginnen door de ex directeur de heer van ballegooien. dat heb ik altijd gezegd dat ik dat niet deed.
  ik zag al wel dat je weinig zelf te vertellen had. maar soms als je gewoon deed kon het soms wel als je maar durft.

  heb er altijd met leuke collega's gewerkt als bakker zijnde en nog op 4 verschillende winkels ook. helaas kreeg ik een aanbod wat ik niet kon overslaan.

  soms ligt het ook wel aan een ondernemer hoor laat dat duidelijk zijn !
  je moet wel goed met je zaak bezig zijn ander verklooit je het zelf en dat heb ik ook wel gezien. maar er zijn zeker volop bakker bart ondernemers die keihard staan te werken en het inderdaad erg moeilijk hebben.

  beste ex bakker bart colega's sterkte !

  ....
 • # 6

  daniela

  waarom komen jullie niet op Tenerife om brood te bakken,er is hier geen goed brood te vinden, ik kan verder helpen, mij telefoonnummer 0034 672575630
 • # 7

  Rico

  @Daniela, hmm, Tenerife, mooi eiland, leuke mensen, lekker weer, yep, ga je bellen!
 • # 8

  bekkerke

  Tja Rico dan moet je eerst van je huidige werkgever afkomen. eerst nog centjes vangen he'. Ik hoop dat het lukt voor je.
 • # 9

  Robert

  Ze vergeten een belangrijk statement bij BB:
  Wanneer luisteren om te reageren, overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact.
 • # 10

  RH

  kijk ook eens bij

  kortgeding 2012 bakker bart

  Geachte redactie

  Deze reactie graag niet verwijderen,is nl conform voorwaarden en journalistieke normen
 • # 11

  Maxx

  kijk op rechtspraak.nl op 'zoeken in uitspraken' en vul achter LJN in: BV5455

  Hier staat hele uitspraak van laatste rechtzaak waar BB een stevig lesje van ondernemer krijgt
 • # 12

  bakker bart

  De ketenmarge verhogen ? een sigaar uit eigen doos misschien.
  sinds een tijd is de organisatie producten aan het verhogen zoals laatst filet american terwijl die onder contract was afgesloten. Inmiddels is de verhoging weer van de baan vanwege een ondernemer die alert was.
  Verder word het stelsel niet in stapjes ingevoerd maar is hij in een klap door onze strot geduwd onder allerlei valse beloftes zoals; als het niet goed gaat helpen we je en we evalueren elk half jaar. Nu ruim 3 jaar later kan iedereen het heen en weer krijgen, is er maar een keer geevalueerd en is daar zelfs niets mee gedaan. Inmiddels overstijgt bij menig ondernemer de huurdruk die aan een maximum verbonden is van 13% vd omzet. Nee bakker Bart is niet meer wat het is geweest. De graaiers die investeringsmaatschappij Gilde heet en de heren die tegen dikke salarissen in de top hangen mee te profiteren en niet veel doet voor zijn geld drukt op de massa die het moet verdienen en keihard staat te werken, de ondernemers.
  Als ze nu eens doen wat al heel lang gezegd word, nl. reorganiseren en veel mensen eruit gooien dan is BB zo een gezonde organisatie en hebben de ondernemers het ook goed, zo raakt iedereen gemotiveerd en willen ondernemers weer in de rij staan om Bakker Bart te worden. Nu zijn er ondernemers die als echtpaar werkt, zeg 100 uur samen per week (60-40) en net 25 tot 30.000 verdiend. Loonslaven noemen ze zoiets ipv ondernemers.
  Het word tijd dat er een frisse wind waait in Bakker Bart land.
  Dat krijgt dhr. Bert Bargboer toch even voor de kiezen maar dan moet hij wel eerst de puinhoop van van ballegooijen opruimen, wat overigens erg moeilijk is omdat het zijn baas is nu.
  word vervolgd
 • # 13

  ex-bakker barter

  helemaal mee eens
 • # 14

  jb

  dit krijg je dus de klant is niet gek zelf een hele nacht een broodbakmachine aan houden en de afbakkers presenteren binnen de minuut alles warm klant weet ook DIEPVRIES!!!. BAKKERS VERTEL GEWOON DE WAARHEID nogmaals klant is niet achterlijk google eens heel veel forums en (ex) medewerkers klappen uit de school over het hoe en wat het er aan toe gaat in de bakkerijen niemand wil voorgelogen worden om er later achter te komen dat het anders er aan toe gaat
 • # 15

  ex franchisenemer bakker bart

  sneetjes brood uitdelen, ja hoor heel orgineel, het wordt alleen gedaan met brood wat al jaren en jaren in het assortiment opgenomen kan worden, volgens mij hebben zulke acties alleen succes als je het met een nieuw soort brood doet, maar in Beuningen willen ze slapend rijk worden WAKE UP! zolang er geen verbetering komt in de relatie tussen de franchisenemer en franchisegever en het zo kil blijft vrees ik met grote vreze.
 • # 16

  kees

  de vrees van de laatste schrijver is een zekerheid.
 • # 17

  waldkorntje

  laat de toekomst maar uitwijzen.geeft andere bakkers en ondernemers weer een nieuwe kans om de gesloten vestigingen weer tot een succes te maken.of een nieuwe formule te ontwikkelen.slimme mensen liggen op de loer en slapen niet mensen.
 • # 18

  francisenemer bakker bart

  50 winkels in de moeilijkheden, ik denk dat ze nog aan de krappe kant zitten, en vergeet de ondernemers niet die de eer aan hunzelf houden. Elke week stoppen er meer met het exploiteren van hun zaak vanwege gezondheidsklachten, waar zouden die nou vandaan komen?? Misschien is het een idee om fors te snijden in het personeelsbestand van Bart"s retail, naar mijn mening werken er teveel met dezelfde functie, en het geld wat er dan overblijft te schenken aan de ondernemers die 70 tot 80 uren in hun zaak steken. Kunnen ze in Beuningen geen voorbeeld nemen aan de HEMA, daar hoor je bijna geen gezeur en varen gewoon hun eigen koers in een rustig vaarwater.
 • # 19

  Richard

  Waarom gaan ze dan in vredesnaam 4 nieuwe winkels openen in 2012? Wie is er na alle berichtgeving rond bakker bart nog zo gek om daar franchisenemer te worden? Het is daar jaren hommeles.
 • # 20

  menno

  Ik las tussen de insolventie (faillissements berichten ) dat er op 28 december 2011 nog een bakkerij bart Falliet was gegaan.
  Dus waarschijnlijk zitten er geen 50 bakkerij bart in de problemen maar zijn het er nu 49 ,immers de onderneming die failliet is gegaan word straks weer een nieuwe slachtoffer voor gevonden.

  Ik wens de nieuwe bakkerij bart slachtoffers veel sterkte

  mvg
 • # 21

  Backbone

  Hallo medelezers/reageerders, sinds enige tijd ben ik me aan het orieënteren
  aangaande het overnemen van een BB. Na het lezen van o.a dit artikel en de reactie's daarop word ik er echter niet enthousiaster op. Het lijkt alsof ik dus een slangenkuil in dreig te stappen. Mijn vraag aan jullie moet ik doorzetten en beginnen, of er niet mee doorgaan?
 • # 22

  Huub Heijnes, directeur Michel Galloyer BV/ Le Gre

  @ Backbone,
  Zowel voor u als voor BB-ondernemers heb ik een advies:
  kijk eens verder in de markt. Voor echte bakkers is onze formule uitermate geschikt.
  Ander advies: laat u bijstaan door een goede adviseur.
  Succes gewenst met uw besluitvorming.
 • # 23

  andre vanden Berg,Nieuwegein

  Backbone,

  Niet doen! Bekijk alle artikelen aangaande problemen bij bakker bart.
  Begin iets voor jezelf,dan kun je met 2000 a 3000 euro omzet per week een prima ondernemersloon verdienen.
  Bij bakker bart kom geraak je met een omzet van 10.000 euro in de week aan de bedelstaf. Roze wolken worden heel snel donker zwart. Je bent gewaarschuwd.
  Succes met je keuze.
 • # 24

  kees

  menno,


  de bakkerij bart die in dec 2011 failliet ging is de vestiging in Lelystad. Overigens zijn 50 tot 100 zaken in theorie failliet. zij kunnen nu nog uitlopen op de rekening bij Barts Retail ( ze krijgen dus uitstel van betaling van de producten die barts retail levert aan deze ondernemers). Eigenlijk is dit uitstel van executie want ze draaien zich steeds verder in de schulden. Dit leidt uiteindelijk tot de bovengenoemde gezondheidsklachten.
  In feite zijn deze zaken echter failliet omdat ze niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.
 • # 25

  menno

  Dat vindt ik nu wel jammer om te lezen dat de ondernemer in Lelystad failliet is gegaan. Deze ondernemer verloor toen hij starte de eerste maanden zijn vrouw plotseling dood .Heel triest ,maar nog triester dat een oragnisatie van een der mate grote een ondernemer dan niet iets meer bij wil staan.
  Ik heb best begrip voor een franisch organisatie maar als er zulke dingen gebeuren zegt dit genoeg over het huidige bestuur bij bakkerij bart ( ze gaan dus over lijken)

  Ik kan alleen zeggen dat waarneer je huiden ten dagen een BB begint ,bakkerij bart tegen over de nieuwe ondernemer de jaar rekeningen moet laten zien van de laatste vijf jaar .
  En een ondernemer doet er verstandig aan om zijn rechtsvorm geen V.O.F of eenmanszaak te beginnen bij de organistaie van Bart op dit moment.

  De organisatie moet weer laten zien dat ze voor hun bakkerij bart ondernemers op doet komen i.p.v doet uit knijpen.

  mvg een EX Barter die gelukkig tijdig weg ging en zijn Geld pakte (hiHi)
 • # 26

  ex franchisenemer bakker bart

  @Backbone, ik ga U een heel eerlijk antwoord geven, doe het niet. Het wordt U in Beuningen bij de gesprekken mooier voorgeschoteld dan dat het in werkelijkheid is, 70 tot 80 uren werken en de hoge heren die om 9 uur eens een keer uit hun nest komen, die gaan er met de meeste poen vandoor, je kunt gerust spreken van een vorm van slavenhandel. Ondanks dit succes met Uw keuze
 • # 27

  Ex bakker barter

  Wat Menno schrijft ben ik het helemaal mee eens, als een ondernemer zijn vrouw verliest is dat vreselijk, een goede franchisegever had gezegd, jonge wij zetten er op onze kosten een invalbakker neer en neem je tijd om dit verlies een plek te geven, maar nee hoor deze ondernemer moest zo snel mogelijk weer aan het werk, het is een grof schandaal, zo ga je niet met je franchisenemers om!
 • # 28

  Andy van Pelt

  Beste mensen Bakker Bart Lelystad is niet failliet ik ben nog steeds erg druk met mijn winkel. Helaas gaat het hier om een collega ondernemer die in Lelystad woont en zijn winkel in Amsterdam is failliet gegaan.
 • # 29

  ex=bakker barter

  Dat is dan een vergissing.Dat is te verklaren door erg onduidelijke berichtgeving in de rechtspraak bij fallissemententen baller bart.
  Nietemin zijn de reacties eenduidig wat betreft de bakker bart -organisatie.
  Deze zijn erg negatief van zowel ex=bakker bartest ala bakker barters.
  Dus absoluut geen bakker bart beginnen zou ik zeggen,backbone.
  Bakker bart is te duur en kwalitatief onder de maat. Dit blijkt ook uit de nu al jaren durende trend van dalende klantenaantalle.
 • # 30

  Gerard Voshol

  Beste ex Bakker Bart ondernemers,

  In plaats van klagen adviseer ik jullie eerst eens fatsoenlijk Nederlands te leren! enkele voorbeelden:
  'bartest', 'klantenaantalle', oragnisatie'. Respectloos!
 • # 31

  ex-Bakker Barter

  Beste Gerard,

  Het gaat bij jouw voorbeelden om overduidelijke verschrijvingen,waarschijnlijk door alle emoties die een en ander oproept.
  Als je dan al op deze manier reageert ,zorg dan wel dat je eigen Nederlands in orde is. ex Bakker Bart ondernemers moet met een streepje,dus ex-Bakker Barters. Verder begin je een zin na een leesteken ( in dit geval een uitroepteken ) met een hoofdletter,dus Enkele i.p.v enkele.
  Beter was het geweest dat je inhoudelijk had gereageerd op de schreinende situatie bij Bakker Bart in plaats van je minimalistische gezever over de correctheid van het gevoerde Nederlands
 • # 32

  ex-Bakker Barter

  @Gerard, ik weet niet of je een Bakker Bart hebt gehad of misschien nog hebt, maar dat klagen, zo jij het noemt, wat de ondernemers/ex-ondernmers/ex-medewerkers doen, is puur gebaseerd op de feiten. Of dacht je dat iedereen zo negatief is omdat het moederbedrijf het beste voor heeft met de ondernemers. Als je dan toch hier wilt reageren probeer dan eerst eens de oorzaak te achterhalen van al dat "geklaag"
 • # 33

  johan

  het is een drama bij bakker bart,en neem dat maar van mijn aan
 • # 34

  reinout

  johan,

  vertel van het drama! Het is de enige manier om verandering te krijgen.
 • # 35

  menno

  Ik heb er opzich al voldoende over doen grieven. Maar kan wel zeggen dat ,het vroeger ( 15 jaar terug ) beleidt was dat een bakkerij bart alleen in plaatsen kwam met minimaal 50.000 inwoners of een kern van 50.000 inwoners.

  Hier is men van afgestapt

  Tevens werd de fransche gever minder net naar haar ondernemers toe van het eerste uur. Bijvoorbeeld een plaats als Deventer een bakkerij bart draaide daar sedert jaren 1990. Tot dat er een bakker uit die zelfde plaats zijn twee vestigingen verkocht aan de organisatie bart en de organisatie bart vervolgens twee bakkerij barts er in Deventer er bij zette ,waarvan een vestiging op 200 meter afstand van de ondernemer die vanaf de eerste uren de eerste bart in deventer uitbouwde.
  Kort gezegd deze ondernemer werd genaait,hij kood eiren voor zijn geld .
  En de Organisatie van bart ,heeft vervolgens een slachtoffer gevonden die de oude winkel voort zette. Kennelijk ging dat voort zetten moeilijker want in 2011 brande deze bakkerij in de binnenstad geheel tot de grond toe aanaf.

  Kleine kranten berichten later dat de eigenaar is aangehouden etc maken dan het verhaal alleen maar triester. • # 36

  RH

  Een fout waar veel franchisegevers zich aan bezondigen. In eerste instantie blijkt de formule goed te werken. Dan ruiken ze het grote ged,investeringsmaatschappijen komen om de hoek. Steeds meer en sneller uitbreiden m,zelfs in dorpen van 15.000 inwoners. De franchisegever wordt steeds hebberiger,gaat steeds meer schrapen over de ruggen van deondernemers en zo ontstaat de situatie zoals die nu bij bakker Bart is. Een bekend verhaal en ook het grote gevaar bij elke franchise-organisatie.
  Bakker Bart moet mijns inziens teruggebracht worden tot dat aantal dat plaatsen met meer dan 50.000 inwoners hefft. De rest is blijkens de problemen van de afgelopen jaren niet rendabel en hangt op de rand van faillissement. Gaat de directie hier niet op hele korte termijn mee aan de slag,dan zal het voortbestaan van de formule ernstig in gevaar komen.
  Ik wens ze daar overigens succes bij.
  Mijn advies; word geen franchisenemer bij Bakker Bart!
 • # 37

 • # 38

  ex- franchisenemer bakker bart

  @Backbone, op de algemene site van de BB staat dat je voor 15.000 euro entreefee mee kunt liften op de naamsbekendheid van BB, voor diezelfde 15.000 euro lift je ook mee als er stront aan de knikker is, zoals nu al een aantal jaren, ik wil U niet beinvloeden maar ik zou serieus naar de mogelijkheid kijken om een eigen zaakje te beginnen want dan heb je met 3.500 tot 4.500 omzet in de week een heel aardig ondernemersloontje. Bij BB moet U al snel denken aan 7.500/8.500 wekelijks
 • # 39

  ex=bakker barter

  In aansluiting op de laatste schrijver: Bedenk dan ook dat je een investering van gemiddeld 350.000 euro in 10 jaar moet aflossen en dat je gemiddeld vorr 60 tot 100 uur werken met 2 personen 2500 euro netto hebt te besteden. ( per maand wel te verstaan )
  Begin dus inderdaad een eigen zaakje of ga gewoon in loondienst.
  Overigens zijn er bij bakker bart ook heel wat ondernemers met een gemiddelde omzet van 10.000 euro in de week die het zout in de pap niet kunnen verdienen.
 • # 40

  deli gourmet

 • # 41

  ex-franchisenemer BB

  Bakkerij bart is nu weer op zoek naar een dozijn nieuwe ondernemers omdat een handje vol ermee zou willen stoppen en er 4 nieuwe vestigingen in de planning zitten dit jaar ( zie artikel out of home shop van vandaag )
  nieuwe ondernemers staat synoniem voor nieuwe slachtoffers. Lees alles over de problemen bij bakker bart de laatste 5 jaar. Wil je desondanks toch beginnen,vraag de cijfers van de laatste 5 jaar op van de vestiging die je wil overnemen.
  Mijn advies. Doe het niet,het is een wespennest waar je niet meer uitkomt en nog jarenlang last van hebt ook als je gestopt bent.
 • # 42

  franchisenemer BB

  wat zou het goed zijn als er nou eens 1 persoon van de hoge heren hier en direct een reactie geeft op al deze meeste uit emotie onstane reactie"s, de meeste ook nog op de feiten gebaseerd, maar nee ze zullen het wel te druk hebben met hun zakken vullen over de rug van de uitgebluste ondernemers, geachte directie, als we zo door gaan zijn het op het einde van dit jaar niet 50 maar minstens 75 barters die op het randje staan, als we zo doorgaan vrees ik dat Bakker Bart tussen nu en een jaartje of 6/7 uit het NL straatbeeld is verdwenen.
 • # 43

  ex-Bakker Barter

  Ik hoop en geloof ook niet dat bakker bart het nog zo lang gaat uithouden.
  6 a 7 jaar. Daar moet je niet aan denken.
  het zal een kwestie van maanden zijn.
 • # 44

  Ex barter

  Ik was afgelopen week even op de beurs,en vernam daardat de berichten wel juist zijn het preciese aantal liet men mij niet weten ,maar ik vernam wel dat niet alleen de franchis nemers problemen hebben maar dat het ook de Franische gever is die een grott probleem heeft.
  Zo zie je maar ( misschien geen goed voor beeld voor de organistatie bart) Maar ik herinner ze even aan het feit dat Dirk scheringa ook eerst het jaar voor dat hij om viel nog een ondernemrs prijs binnen haalde,en vervolgens het jaar daarop was DSB weg.
  Baakerij bart won vorig jaar van de ING Bank EEN Prijs en let op deze onderneming ligt al op zijn reed maar zal worden overgenomen of hij valt geheel om.Dus huidige barter zet je schap. En sterkte deze aankomende periode.
 • # 45

  ex-bakker

  Die hele prijzenuitreikingskwestie is een grote vestzak-broekzak operatie.
  zo houden ze elkaar lekker warm.
  Je zegt dat de franchisegever aangeeft dat de aantallen wel kloppen etc etc,
  Je moet standaard niet geloven wat ze daar zeggen want het is van begin tot einde niet de waarheid. Ze krijgen zgn een prijs van de ING terwijl er tegelijkertijd door de ING geen zakelijke contracten meer met bakker barters gesloten worden omdat ze te weinig vertrouwen ( lees: geen vertrouwen) hebben in het bedrijf .
 • # 46

  ex-franchisenemer

  Het is toch jammer om te zien dat het eens zo "onaantastbare"'BB, een jaartje of 10/15 terug, nu volledig wordt weggeblazen door de concurrentie, onze directie en gevolg hebben de laatste jaren stilgezeten, maar vonden het wel nodig om hun eigen zakken te blijven vullen. Nu de concurrenten bloed ruiken mogen de ondernemers de scherven oprapen. Mensen begin niet aan dit avontuur, het staat bijna gelijk aan zelfmoord
 • # 47

  ex-franchisnemer

  Die arme Bart van Elsland, als oprichter heeft hij er alles aan gedaan om Bakker Bart te maken tot wat het WAS. Als hij nu had geweten wat voor puinhoop er van wordt gemaakt door de zakkenvullers, had hij zich nog wel een keertje omgedraaid in zijn graf......
 • # 48

  joop

  vandaag of morgen gaat de boel wel knappen,kan niet uitblijven,de ondersnemers maken bb en niet het mt
  dus het mt zal dit jaar nog hun koffers moeten pakken,let maar op mijn woorden
 • # 49

  mijnheer Wortelstamp

  Beste Joop,

  Je kunt het MT team wel wegsturen ,maar dan komt er gewoon weer een nieuw MT team. Zakkenvuller zijn er immers genoeg. Bij bakker bart zijn er zoveel wisselingen van de poppetjes geweest. Daar schiet je allemaal niets mee op. De ondernemers moeten eens een keer tonen waar ze voor staan en structurele vranderingen doorvoeren. Helaas hebben ze daar de kennis niet voor. Met het vertrek van Lobker is de laatste bakker met verstand daar vertrokken.
 • # 50

  franchisenemer bakker bart

  Beste heer Wortelstamp, helaas kunnen/mogen de ondernemers geen structurele verandering doorvoeren, het is immers franchise, de hoge heren willen zelf de touwtjes in handen houden. Anders was ik er van overtuigd geweest dat die veranderingen allang waren doorgevoerd, want gelooft U mij maar van de 190 BBtjes zijn er genoeg met kennis, helaas is het bij de BB zo dat de mensen zonder bakkerservaring/kennis de belangerijke posities invullen. Beter zou zijn een revolutie net zoals bij Ajax en feyenoord maar dan bij BR, zet poppetjes met goeie kennis van het Bakkersvak op de goede posities en alles zal wel weer goed komen. Zolang dat niet gebeurt en de zakkenvullers gewoon in functie blijven, ben ik het met het overgrote gedeelte van de reacties eens, en vrees ik dat we met onze laatste jaren bezig zijn.Amen
 • # 51

  efbb

  Jullie hebben als FN alle macht in handen. Dat moeten jullie je realiseren. Wat de hoge heren willen is hierbij niet relevant. Als jullie gezamenlijk niet meer uitvoeren wat zij willen ,dan hebben zij het nakijken.
  Maak daar gebruik van en laat de jarenlange verdeel en heers politiek van het MT jullie niet uit elkaar spelen.
  Zolang het MT de kans krijgt om jullie afzonderlijk aan te pakken ,dan zal er nooit wat veranderen. Jullie zijn op deze manier meewerkend onderdeel van jullie slachtofferschap. Succes!!
 • # 52

  Franchisenemer bb

 • # 53

  franchisenemer BB

  Dit wordt de redding voor de ondernemers, kom aub allemaal in uw Pyjama naar de dichtst bijzijnde Bakker Bart en krijg een ontbijtje......tsjonge jonge jonge. Een kat in het nauw maakt rare sprongen
 • # 54

  bakker

  een gratis ontbijtje! nu worden niet alleen de ondernemers niet serieus genomen ,maar ook de klanten niet!!!!
  Bakker bart is nog steeds niet wakker.
 • # 55

  franchisenemer bb

  voor 2,50 he dus helemaal gratis is het niet, maar ik ben het wel met de 2 vorige schrijvers eens dat dit he-le-maal niks uithaald, zie je de mensen al in hun pyjama over straat hollen voor een croissantje met jam en een verse jus d'orange?

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.